Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις στραγγίζουμε.
Αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Τις τοποθετούμε σε ένα καθαρό βάζο που κλείνει καλά και προσθέτουμε τη βότκα τη ζάχαρη και τη μέντα αν την επιλέξουμε.
Κλείνουμε καλά το βάζο ανακινούμε και τοποθετούμε σε σκοτεινό αλλά ζεστό μέρος για τρεις μήνες.
Ανακινούμε το βάζο τις πρώτες μέρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σουρώνουμε με τη βοήθεια μιας μουσελίνας και βάζουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι.
το λικέρ είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.