Επιστροφή

Λικέρ Φράουλας

Εξοπλισμός

  • Βάζο μεγάλο που να κλείνει καλά

Συστατικά
  

  • 200 γρ φράουλες ώριμες
  • 400 ml βότκα
  • 200 γρ ζάχαρη ψιλή
  • 4-5 φύλλα μέντας προαιρετικό

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις στραγγίζουμε.
  • Αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Τις τοποθετούμε σε ένα καθαρό βάζο που κλείνει καλά και προσθέτουμε τη βότκα τη ζάχαρη και τη μέντα αν την επιλέξουμε.
  • Κλείνουμε καλά το βάζο ανακινούμε και τοποθετούμε σε σκοτεινό αλλά ζεστό μέρος για τρεις μήνες.
  • Ανακινούμε το βάζο τις πρώτες μέρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σουρώνουμε με τη βοήθεια μιας μουσελίνας και βάζουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι.
  • το λικέρ είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Σημειώσεις

Το χρονικό διάστημα που αναφέρω είναι πρόταση από τις οδηγίες  βιβλίου  μου  σχετικά με λικέρ και σιρόπια. Σε όλα σχεδόν τα λικέρ αναφέρει τρίμηνη ή και εξάμηνη επώαση. 
Σε όσα το έχω τηρήσει όντως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο έχω κάνει και συγκριτικά. 
Αν δεν έχετε τόση υπομονή αφήστε το τουλάχιστον σαράντα ημέρες. 
Μπορείτε να διπλασιάσετε τις ποσότητες για μεγαλύτερη ποσότητα αποτελέσματος.