Η κόρη μου πριν δυο μέρες επισκέφτηκε με την οικογένεια της μια φάρμα στην οποία είχαν τη δυνατότητα εκτός άλλων δραστηριοτήτων να μπορούν να μαζέψουν φράουλες οι ίδιοι και όσες μαζέψουν να τις αγοράσουν.
Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στην εγγονή μου να συμμετέχει σε αυτή τη δραστηριότητα και χαρούμενη μετά να πάρει τις φράουλες στο σπίτι.
Αρχίσαμε με την κόρη τις συζητήσεις τι μπορεί να φτιάξει εκτός από μαρμελάδες ( είχε φτιάξει την περασμένη εβδομάδα) αυτή εδώ αλλά προσθέτοντας prosecco και αυτή με τα ξινόμηλα .
Η πρόταση μου ήταν να τις φάνε όλες τόσο φρέσκες που ήταν!!
Η επόμενη πρόταση ήταν να φτιάξει αυτό το σιρόπι ή λικέρ.
Και επειδή λικέρ δεν έχω γράψει ποτέ, της έστειλα τις συμβουλές και εκείνη μου έστειλε τη φωτογραφία. Μου χρωστάει φωτογραφία τελικού αποτελέσματος αλλά έχουμε μέλλον.
Ακόμη από ότι είδα στη λαϊκή υπάρχουν φράουλες αν και εσείς θέλετε μπορείτε να φτιάξτε ένα λικέρ.
Μπορεί να καταναλωθεί σκέτο ή να προστεθεί σε ένα κρασί ή σε ανθρακούχο νερό ( ένα μέρος λικέρ δύο μέρη κρασιού ή νερού) και να το απολαύσουμε μετά από ένα γεύμα.
Λικέρ Φράουλας
Εξοπλισμός
- Βάζο μεγάλο που να κλείνει καλά
Συστατικά
- 200 γρ φράουλες ώριμες
- 400 ml βότκα
- 200 γρ ζάχαρη ψιλή
- 4-5 φύλλα μέντας προαιρετικό
Οδηγίες
- Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις στραγγίζουμε.
- Αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Τις τοποθετούμε σε ένα καθαρό βάζο που κλείνει καλά και προσθέτουμε τη βότκα τη ζάχαρη και τη μέντα αν την επιλέξουμε.
- Κλείνουμε καλά το βάζο ανακινούμε και τοποθετούμε σε σκοτεινό αλλά ζεστό μέρος για τρεις μήνες.
- Ανακινούμε το βάζο τις πρώτες μέρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Σουρώνουμε με τη βοήθεια μιας μουσελίνας και βάζουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι.
- το λικέρ είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.