share

Λικέρ φράουλας

από
Λικέρ Φράουλας

Η κόρη μου πριν δυο μέρες επισκέφτηκε με την οικογένεια της μια φάρμα στην οποία είχαν τη δυνατότητα εκτός άλλων δραστηριοτήτων να μπορούν να μαζέψουν φράουλες οι ίδιοι και όσες μαζέψουν να τις αγοράσουν.

Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στην εγγονή μου να συμμετέχει σε αυτή τη δραστηριότητα και χαρούμενη μετά να πάρει τις φράουλες στο σπίτι.

Αρχίσαμε με την κόρη τις συζητήσεις τι μπορεί να φτιάξει εκτός από μαρμελάδες ( είχε φτιάξει την περασμένη εβδομάδα) αυτή εδώ αλλά προσθέτοντας prosecco και αυτή με τα ξινόμηλα .

Η πρόταση μου ήταν να τις φάνε όλες τόσο φρέσκες που ήταν!!

Η επόμενη πρόταση ήταν να φτιάξει αυτό το σιρόπι ή λικέρ.

Και επειδή λικέρ δεν έχω γράψει ποτέ, της έστειλα τις συμβουλές και εκείνη μου έστειλε τη φωτογραφία. Μου χρωστάει φωτογραφία τελικού αποτελέσματος αλλά έχουμε μέλλον.

Ακόμη από ότι είδα στη λαϊκή υπάρχουν φράουλες αν και εσείς θέλετε μπορείτε να φτιάξτε ένα λικέρ.

Μπορεί να καταναλωθεί σκέτο ή να προστεθεί σε ένα κρασί ή σε ανθρακούχο νερό ( ένα μέρος λικέρ δύο μέρη κρασιού ή νερού) και να το απολαύσουμε μετά από ένα γεύμα.

Λικέρ Φράουλας

Εξοπλισμός

  • Βάζο μεγάλο που να κλείνει καλά

Συστατικά
  

  • 200 γρ φράουλες ώριμες
  • 400 ml βότκα
  • 200 γρ ζάχαρη ψιλή
  • 4-5 φύλλα μέντας προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις στραγγίζουμε.
  • Αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Τις τοποθετούμε σε ένα καθαρό βάζο που κλείνει καλά και προσθέτουμε τη βότκα τη ζάχαρη και τη μέντα αν την επιλέξουμε.
  • Κλείνουμε καλά το βάζο ανακινούμε και τοποθετούμε σε σκοτεινό αλλά ζεστό μέρος για τρεις μήνες.
  • Ανακινούμε το βάζο τις πρώτες μέρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σουρώνουμε με τη βοήθεια μιας μουσελίνας και βάζουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι.
  • το λικέρ είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Σημειώσεις

Το χρονικό διάστημα που αναφέρω είναι πρόταση από τις οδηγίες  βιβλίου  μου  σχετικά με λικέρ και σιρόπια. Σε όλα σχεδόν τα λικέρ αναφέρει τρίμηνη ή και εξάμηνη επώαση. 
Σε όσα το έχω τηρήσει όντως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο έχω κάνει και συγκριτικά. 
Αν δεν έχετε τόση υπομονή αφήστε το τουλάχιστον σαράντα ημέρες. 
Μπορείτε να διπλασιάσετε τις ποσότητες για μεγαλύτερη ποσότητα αποτελέσματος.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode