Κόβουμε σε μικρά μουκέτα το κουνουπίδι και κρατάμε τα τρυφερά φύλλα του στην άκρη.
Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί και προσθέτουμε ανθό αλατιού κίμινο και πάπρικα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε από πάνω το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά. Τοποθετούμε τα λουκάνικα στο μέσο του ταψιού προσθέτοντας λίγο από τα ζουμί που έβρασαν τα φασόλια ή νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο, αφού σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο, για 20 λεπτά.
βγάζουμε από το φούρνο γυρίζουμε τα λουκάνικα και προσθέτουμε τα φασόλια, τα τρυφερά φύλλα του κουνουπιδιού, τους χουρμάδες και το ζωμό λαχανικών.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη χωρίς να σκεπάσουμε αυτή τη φορά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε πέντε λεπτά και σερβίρουμε.
Προσθέτουμε στο πιάτο πετιμέζι και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.