share

Λουκάνικα με κουνουπίδι, φασόλια και χουρμάδες

από
Λουκάνικα με κουνουπίδι, φασόλια και χουρμάδες

Αγαπημένη φίλη την περασμένη εβδομάδα φρόντισε να με κεράσει και πάλι ένα πακετάκι με βασιλικούς χουρμάδες.

Την προηγούμενη φορά τους είχα προσθέσει σε αυτό το κοτόπουλο και σε αυτή τη σαλάτα.

Αυτή τη φορά ακριβώς την επόμενη μέρα έφτασαν στις ενημερώσεις μου ιδέες από περιοδικό που παρακολουθώ για μια αλμυρή και μια γλυκιά πρόταση. Αποφάσισα χωρίς άλλη σκέψη να υλοποιήσω την αλμυρή πρόταση, μιας και είχα και τα κατάλληλα λουκάνικα.

Τη γλυκιά την έστειλα στη φίλη μου και περιμένω να δω αν θα την υλοποιήσει.

Επιπλέον κάθε απόγευμα ένας χουρμάς και μερικά καρύδια συνοδεύουν τον απογευματινό μου χυμό, δεν περίμενα να ταιριάξουν τόσο πολύ.

Ας δούμε όμως τους πειραματισμούς μου στην αλμυρή πρόταση.

Λουκάνικα με κουνουπίδι, φασόλια και χουρμάδες

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 200 γρ κουνουπίδι
  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κίμινο
  • 1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • ανθό αλατιού
  • 2 λουκάνικα
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ μικρόσπερμα φασόλια βρασμένα
  • 3 – 4 χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε σε μικρά μουκέτα το κουνουπίδι και κρατάμε τα τρυφερά φύλλα του στην άκρη.
  • Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί και προσθέτουμε ανθό αλατιού κίμινο και πάπρικα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε από πάνω το ελαιόλαδο.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά.
  • Τοποθετούμε τα λουκάνικα στο μέσο του ταψιού προσθέτοντας λίγο από τα ζουμί που έβρασαν τα φασόλια ή νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο, αφού σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο, για 20 λεπτά.
  • βγάζουμε από το φούρνο γυρίζουμε τα λουκάνικα και προσθέτουμε τα φασόλια, τα τρυφερά φύλλα του κουνουπιδιού, τους χουρμάδες και το ζωμό λαχανικών.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη χωρίς να σκεπάσουμε αυτή τη φορά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε πέντε λεπτά και σερβίρουμε.
  • Προσθέτουμε στο πιάτο πετιμέζι και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε χουρμάδες μπορείτε να προσθέστε δαμάσκηνα. 
Επίσης αν δεν έχτε μικρά λουκάνικα μπορείτε να βάλετε κομμάτια από μεγαλύτερα. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode