Λίγες ώρες πριν το ψήσιμο φτιάχνουμε το κουρκούτι αναμειγνύοντας με ένα σύρμα κουζίνας όλα τα υλικά σε ένα μπολ που σκεπάζει. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο, το βγάζουμε 30 λεπτά πριν τη χρήση του.
Σε ένα μικρό πυρέξ στρώνουμε τα κρεμμύδια και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε από πάνω τα λουκάνικα.Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 15 λεπτά γυρίζοντας μια φορά τα λουκάνικα.
Βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε το κουρκούτι, προσέχοντας να μην πέσει πάνω στα λουκάνικα. Μοιράζουμε λίγα φύλλα δεντρολίβανου. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μειώνοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο σε όλο αυτό το διάστημα. Θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα από το κουρκούτι θα φουσκώσει.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό, αν και τρώγεται ευχάριστα και κρύο. Συνοδεύουμε με μια σαλάτα.
Σημειώσεις
Δεν έβαλα δεντρολίβανο και πρόσθεσα λίγο ψιλοκομμένο σχινόπρασο στο σερβίρισμα.