Μια φίλη γειτόνισσα, γυρίζοντας από το χωριό της μου χάρισε λίγα λουκάνικα που έφερε από εκεί, έτσι για τη δοκιμή.
Μπήκαν στην κατάψυξη έτσι χωρίς πρόγραμμα.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο επειδή άλλαξαν τα σχέδια για υποτιθέμενη βόλτα, έπεσε πολύ διάβασμα παλιών και νέων περιοδικών ιδιαίτερα αυτών των on line που παρακολουθώ κάθε μήνα.
Και όπως κάνω πάντα γέμισε ο τόπος χαρτάκια με σημειώσεις , άσχετα αν τα περισσότερα μένουν στα χαρτάκια.
Σήμερα όμως σκέφτηκα να προσαρμόσω στα μέτρα μου αυτή τη συνταγή για τα λουκάνικα και ο τίτλος είναι δικός μου, μιας και ο ξενόγλωσσος δεν μεταφράζεται με τίποτα, ποιος ξέρει τι θέλει να μας πει άραγε δεν θα το μάθω ποτέ.
Εμένα αφού το έφτιαξα μου θύμισε κάτι σαν τα σουφλέ, ιδιαίτερα το δεύτερο στάδιο ψησίματος.
Τι σημασία όμως μπορεί να έχει η ονομασία, το αποτέλεσμα μετράει.
Δοκιμάστε το!
Λουκάνικα ψητά με κουρκούτι
Συστατικά
Για το κουρκούτι
- 2 αυγά
- 60 γρ αλεύρι μαλακό
- 110 ml γάλα
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τα λουκάνικα
- 2 λουκάνικα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- πιπέρι
- δεντρολίβανο ή σχινόπρασο
Οδηγίες
- Λίγες ώρες πριν το ψήσιμο φτιάχνουμε το κουρκούτι αναμειγνύοντας με ένα σύρμα κουζίνας όλα τα υλικά σε ένα μπολ που σκεπάζει. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο, το βγάζουμε 30 λεπτά πριν τη χρήση του.
- Σε ένα μικρό πυρέξ στρώνουμε τα κρεμμύδια και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε από πάνω τα λουκάνικα.Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 15 λεπτά γυρίζοντας μια φορά τα λουκάνικα.
- Βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε το κουρκούτι, προσέχοντας να μην πέσει πάνω στα λουκάνικα. Μοιράζουμε λίγα φύλλα δεντρολίβανου. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μειώνοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο σε όλο αυτό το διάστημα. Θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα από το κουρκούτι θα φουσκώσει.
- Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό, αν και τρώγεται ευχάριστα και κρύο. Συνοδεύουμε με μια σαλάτα.