share

Λουκάνικα ψητά με κουρκούτι

από
Λουκάνικα ψητά με κουρκούτι

Μια φίλη γειτόνισσα, γυρίζοντας από το χωριό της μου χάρισε λίγα λουκάνικα που έφερε από εκεί, έτσι για τη δοκιμή.

Μπήκαν στην κατάψυξη έτσι χωρίς πρόγραμμα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο επειδή άλλαξαν τα σχέδια για υποτιθέμενη βόλτα, έπεσε πολύ διάβασμα παλιών και νέων περιοδικών ιδιαίτερα αυτών των on line που παρακολουθώ κάθε μήνα.

Και όπως κάνω πάντα γέμισε ο τόπος χαρτάκια με σημειώσεις , άσχετα αν τα περισσότερα μένουν στα χαρτάκια.

Σήμερα όμως σκέφτηκα να προσαρμόσω στα μέτρα μου αυτή τη συνταγή για τα λουκάνικα και ο τίτλος είναι δικός μου, μιας και ο ξενόγλωσσος δεν μεταφράζεται με τίποτα, ποιος ξέρει τι θέλει να μας πει άραγε δεν θα το μάθω ποτέ.

Εμένα αφού το έφτιαξα μου θύμισε κάτι σαν τα σουφλέ, ιδιαίτερα το δεύτερο στάδιο ψησίματος.

Τι σημασία όμως μπορεί να έχει η ονομασία, το αποτέλεσμα μετράει.

Δοκιμάστε το!

Λουκάνικα ψητά με κουρκούτι

2 άτομα

Συστατικά
  

Για το κουρκούτι

  • 2 αυγά
  • 60 γρ αλεύρι μαλακό
  • 110 ml γάλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τα λουκάνικα

  • 2 λουκάνικα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • δεντρολίβανο ή σχινόπρασο

Οδηγίες
 

  • Λίγες ώρες πριν το ψήσιμο φτιάχνουμε το κουρκούτι αναμειγνύοντας με ένα σύρμα κουζίνας όλα τα υλικά σε ένα μπολ που σκεπάζει.
    Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο, το βγάζουμε 30 λεπτά πριν τη χρήση του.
  • Σε ένα μικρό πυρέξ στρώνουμε τα κρεμμύδια και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε από πάνω τα λουκάνικα.
    Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 15 λεπτά γυρίζοντας μια φορά τα λουκάνικα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε το κουρκούτι, προσέχοντας να μην πέσει πάνω στα λουκάνικα. Μοιράζουμε λίγα φύλλα δεντρολίβανου.
    Συνεχίζουμε το ψήσιμο μειώνοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο σε όλο αυτό το διάστημα.
    Θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα από το κουρκούτι θα φουσκώσει.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό, αν και τρώγεται ευχάριστα και κρύο.
    Συνοδεύουμε με μια σαλάτα.

Σημειώσεις

Δεν έβαλα δεντρολίβανο και πρόσθεσα λίγο ψιλοκομμένο σχινόπρασο στο σερβίρισμα. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode