Επιστροφή

Μανεστράκι με σπανάκι και σαφράν

Συστατικά
  

  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1/2 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 100 γρ μανεστράκι
  • 150 γρ τρυφερά φύλλα από σπανάκι
  • 300 ml ζωμό λαχανικών ζεστό ή νερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
 

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο από το ζεστό ζωμό και προσθέτουμε σε αυτό το σαφράν, αφήνουμε για λίγα λεπτά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά για 6-7 λεπτά.
    Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το μισό ζωμό και μόλις πάρει καλή βράση προσθέτουμε το μανεστράκι, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια ένταση.
    Μόλις πιεί το ζωμό προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαζί και με αυτόν με το σαφράν.
    Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να έχει βράσει το μανεστράκι και να έχει σχεδόν απορροφηθεί ο ζωμός, (περίπου 10 λεπτά δοκιμάζοντας, ίσως να χρειαστεί περισσότερος ζωμός ανάλογα το ζυμαρικό μας)
  • Προσθέτουμε τα φύλλα από το σπανάκι αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, ελαφρά. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαραθεί το σπανάκι και αποσύρουμε από την εστία.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής ή συνοδεύοντας ένα ψητό κοτόπουλο

Σημειώσεις

Αν δεν έχουμε ντοματάκια φρέσκα μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα από συσκευασία. 
Επίσης μπορεί να προστεθεί πιπεριά από βάζο αλλά προς το τέλος του μαγειρέματος.