Πλένουμε τα καρότα και τα καθαρίζουμε με αποφλοιωτή.
Τα κόβουμε σε ροδέλες με τη βοήθεια μαντολίνου ώστε να πάρουμε ισοπαχή κομμάτια. (ρυθμίστε το μαντολίνο στη μεγαλύτερη ρύθμιση που υπάρχει) Ελλείψει μαντολίνου κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού.
Βάζουμε τα καρότα σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει καλά και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας και βράζουμε για 10 λεπτά ελέγχοντας με ένα σουβλάκι να τρυπιούνται όχι να λιώσουν.
Στραγγίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε πάνω σε επιφάνεια κοπής σε μικρότερα κομμάτια.
Τα μεταφέρουμε σε καθαρή κατσαρόλα προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά εκτός της πηκτίνης.
Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε επιπλέον τα καρότα αφήνοντας μικρά κομματάκια.
Βράζουμε για δέκα λεπτά ξαφρίζοντας.
Προσθέτουμε την πηκτίνη και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Έλεγχος με θερμόμετρο 102 βαθμοί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να ισοκατανεμηθούν τα σποράκια του κάρδαμου και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα να κρυώσουν .
Δεν μετακινούμε τα βάζα γι 24 ώρες τουλάχιστον.