Καθαρίζουμε τα ρόδια
Βάζουμε τα σπόρια τους στο μπλέντερ, τα πολτοποιούμε και τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι τσαγιού ή τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε σε λεμονοστύφτη.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα κυδώνια με το χυμό του ροδιού και τη ζάχαρη και βράζουμε.
Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας περιοδικά με ξύλινη κουτάλα και όταν φτάσει στο σημείο λίγο πριν το δέσιμο προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και τον χυμό του λεμονιού και βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Έλεγχος δεσίματος μαρμελάδας με θερμόμετρο 95 βαθμοί Κελσίου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά πετάμε το κλαδάκι της αρμπαρόριζας και μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.