Πλένουμε καλά τα νεράντζια με σφουγγάρι και ξύνουμε ελαφρά την επιφάνεια τους.
Κόβουμε στη μέση και στύβουμε καλά παίρνοντας σε μια κανάτα το χυμό τους.Κρατάμε τα κουκούτσια και τις ίνες θα βοηθήσουν στο δέσιμο αποτελώντας επιπλέον πηκτίνη. Κόβουμε τις φλούδες σε πολύ μικρά μπαστουνάκια και ζυγίζουμε.
Τοποθετούμε τις φλούδες σε ένα γυάλινο δοχείο με νερό να τις σκεπάζει. Τις αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.
Σε νερό που βράζει τοποθετούμε τις φλούδες και βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του βρασμού για άλλες δύο φορές βράζοντας 3-4 λεπτά.Θα πρέπει να έχουν μαλακώσει καλά και να έχουν ξεπικρίσει, διαφορετικά επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το βράσιμο. Στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ξεπικρισμένες φλούδες με το χυμό που είχαμε κρατήσει και τη ζάχαρη.Δένουμε σε ένα τουλπάνι τα κουκούτσια και τις ίνες και τα κρεμάμε με ένα σχοινί στην κατσαρόλα χωρίς να ακουμπάει στον πυθμένα. Βράζουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον 12 ώρες. Στραγγίζουμε πιέζοντας το τουλπάνι να βγει ότι υγρό υπάρχει και το αφαιρούμε.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να έχουν διαυγαστεί οι φλούδες. Έλεγχος με θερμόμετρο 106 βαθμούς. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.