Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, κάνουμε μια χαραγματιά και τις αλατίζουμε. Αφήνουμε λίγη ώρα σε σουρωτήρι. Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αν τα ντοματάκια έχουν σκληρή φλούδα τα βουτάμε, αφού τα χαράξουμε, σε ζεματιστό νερό για 1-2 λεπτά και τα ξεφλουδίζουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια ένταση της εστίας, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες γυρίζοντας τες ώστε να τηγανιστούν παντού. Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι τα σκόρδα και το λουκάνικο. Προσθέτουμε τις μισές τριμμένες ντομάτες και βράζουμε μέχρι να μην υπάρχουν πολλές σάλτσες. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφού κρυώσουν λίγο οι μελιτζάνες (για να μπορούμε να τις χειριστούμε) τις γεμίζουμε εκεί που τις χαράξαμε με το μείγμα λουκάνικου.
Προσθέτουμε τις υπόλοιπες τριμμένες ντομάτες και τα νοματίνια και βράζουμε σε μέτρια ένταση για περίπου 30 - 40 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε αφού αφήσουμε λίγο να κρυώσουν Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.