Το σαββατοκύριακο που πέρασε μετακινήθηκα σε ένα συγγενικό σπίτι χωρίς να πάρω μαζί ου κάποιες προμήθειες που υπήρχαν στο ψυγείο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αγοραστούν νέες για τα μικρά μου γεύματα.
Αγόρασα λοιπόν δυο μικρά λουκάνικα, το ένα έγινε ένα σπετζοφάι που συνόδευσα με μια μπίρα. Το άλλο το έφερα μαζί μου.
Ήδη όμως υπήρχαν και άλλα στο ψυγείο και η συσκευασία που είχε ανοιχτεί έπρεπε να χρησιμοποιηθεί άμεσα.
Και εν μέσω ζέστης και αδυναμίας ύπνου, το μυαλό τριγύριζε σε συνταγές, ευτυχώς γιατί οι τα υπόλοιπα που σκέφτομαι δεν είναι και τα καλύτερα.
Μετά διάφορες σκέψεις αποφάσισα να αγοράσω μελιτζάνες από τη σημερινή λαϊκή και να τις γεμίσω με λουκάνικο και όλα στην κατσαρόλα βέβαια, με τέτοια ζέστη φούρνος ανάβει μόνο όταν πρέπει να ψήσω ψωμί.
Βγήκε ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα το επαναλάβω όσο υπάρχουν καλές μελιτζάνες.
Μελιτζάνες με λουκάνικο
Συστατικά
- 4 μελιτζάνες τσακώνικες
- 100 γρ λουκάνικο κομμένο σε μικρές ροδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε λωρίδες
- 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 6-8 ντοματίνια
- 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, κάνουμε μια χαραγματιά και τις αλατίζουμε. Αφήνουμε λίγη ώρα σε σουρωτήρι. Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αν τα ντοματάκια έχουν σκληρή φλούδα τα βουτάμε, αφού τα χαράξουμε, σε ζεματιστό νερό για 1-2 λεπτά και τα ξεφλουδίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια ένταση της εστίας, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες γυρίζοντας τες ώστε να τηγανιστούν παντού. Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι τα σκόρδα και το λουκάνικο. Προσθέτουμε τις μισές τριμμένες ντομάτες και βράζουμε μέχρι να μην υπάρχουν πολλές σάλτσες. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αφού κρυώσουν λίγο οι μελιτζάνες (για να μπορούμε να τις χειριστούμε) τις γεμίζουμε εκεί που τις χαράξαμε με το μείγμα λουκάνικου.
- Προσθέτουμε τις υπόλοιπες τριμμένες ντομάτες και τα νοματίνια και βράζουμε σε μέτρια ένταση για περίπου 30 – 40 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε αφού αφήσουμε λίγο να κρυώσουν Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.
Μμμμ ωραίο φαίνεται…θα δοκιμαστεί
Εγώ κάνω λουκάνικο, με πατάτες και το σβήνω με λεμόνι και ρίγανη. Συνταγή από β. Ελλάδα. Γίνεται κι αυτό νόστιμο.
Καλή μας όρεξη και για τα δύο !!!