share

Μελιτζάνες με λουκάνικο

από
Μελιτζάνες με λουκάνικο

Το σαββατοκύριακο που πέρασε μετακινήθηκα σε ένα συγγενικό σπίτι χωρίς να πάρω μαζί ου κάποιες προμήθειες που υπήρχαν στο ψυγείο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αγοραστούν νέες για τα μικρά μου γεύματα.

Αγόρασα λοιπόν δυο μικρά λουκάνικα, το ένα έγινε ένα σπετζοφάι που συνόδευσα με μια μπίρα. Το άλλο το έφερα μαζί μου.

Ήδη όμως υπήρχαν και άλλα στο ψυγείο και η συσκευασία που είχε ανοιχτεί έπρεπε να χρησιμοποιηθεί άμεσα.

Και εν μέσω ζέστης και αδυναμίας ύπνου, το μυαλό τριγύριζε σε συνταγές, ευτυχώς γιατί οι τα υπόλοιπα που σκέφτομαι δεν είναι και τα καλύτερα.

Μετά διάφορες σκέψεις αποφάσισα να αγοράσω μελιτζάνες από τη σημερινή λαϊκή και να τις γεμίσω με λουκάνικο και όλα στην κατσαρόλα βέβαια, με τέτοια ζέστη φούρνος ανάβει μόνο όταν πρέπει να ψήσω ψωμί.

Βγήκε ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα το επαναλάβω όσο υπάρχουν καλές μελιτζάνες.

Μελιτζάνες με λουκάνικο

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 100 γρ λουκάνικο κομμένο σε μικρές ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε λωρίδες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 6-8 ντοματίνια
  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, κάνουμε μια χαραγματιά και τις αλατίζουμε. Αφήνουμε λίγη ώρα σε σουρωτήρι.
    Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αν τα ντοματάκια έχουν σκληρή φλούδα τα βουτάμε, αφού τα χαράξουμε, σε ζεματιστό νερό για 1-2 λεπτά και τα ξεφλουδίζουμε.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια ένταση της εστίας, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες γυρίζοντας τες ώστε να τηγανιστούν παντού.
    Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι τα σκόρδα και το λουκάνικο.
    Προσθέτουμε τις μισές τριμμένες ντομάτες και βράζουμε μέχρι να μην υπάρχουν πολλές σάλτσες. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Αφού κρυώσουν λίγο οι μελιτζάνες (για να μπορούμε να τις χειριστούμε) τις γεμίζουμε εκεί που τις χαράξαμε με το μείγμα λουκάνικου.
  • Προσθέτουμε τις υπόλοιπες τριμμένες ντομάτες και τα νοματίνια και βράζουμε σε μέτρια ένταση για περίπου 30 – 40 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε αφού αφήσουμε λίγο να κρυώσουν
    Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Ράνια
    • 18 Ιουλίου 2024
    Απάντηση

    Μμμμ ωραίο φαίνεται…θα δοκιμαστεί
    Εγώ κάνω λουκάνικο, με πατάτες και το σβήνω με λεμόνι και ρίγανη. Συνταγή από β. Ελλάδα. Γίνεται κι αυτό νόστιμο.
    Καλή μας όρεξη και για τα δύο !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode