Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη βάση από πολέντα. Σε κατσαρολάκι μικρό βάζουμε το νερό και το αλάτι, μόλις βράσει προσθέτουμε την πολέντα, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη σπάτουλα για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε πιπέρι και την κεφαλογραβιέρα, ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε την πολέντα σε ένα μικρό πυρέξ ή σε πλατύ μπολ που έχουμε ξεπλύνει με νερό, απλώνουμε σε πάχος περίπου 1.5 εκατοστού σκεπάζουμε με σελοφάν κι αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες 1 εκατοστού πάχος αλατίζουμε κι αφήνουμε λίγο σε σουρωτήρι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και το αφαιρούμε σε ένα πιατάκι.
Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά στο λάδι. Τις μεταφέρουμε σε χαρτοπετσέτα να απορροφήσει τυχόν περίσσευμα λαδιού.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα ή ταψί.
Κόβουμε με τσέρκι ή ένα ποτήρι δίσκους από την πολέντα (7 εκατ. διαμέτρου) και αραδιάζουμε στο ταψί.
Βάζουμε σε κάθε δίσκο μια κουταλιά κέτσαπ και μοιράζουμε τα σοταρισμένα σκόρδα από πάνω
Τοποθετούμε μια φέτα μελιτζάνας από πάνω
Μοιράζουμε το μείγμα τυριών το θυμάρι και μερικά κουκουνάρια σε κάθε κομμάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε ακόμη 5 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.