Πλένουμε το κρέας το σκουπίζουμε καλά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος σταδιακά για να τσιγαριστούν.
Βγάζουμε τα πρώτα και προσθέτουμε τα επόμενα.
Όταν τελειώσουμε με το κρέας προσθέτουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Μόλις είναι έτοιμο μεταφέρουμε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα προσθέτοντας την ντομάτα τον πελτέ και τα σκόρδα.
Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα ελέγχοντας περιοδικά.
Αν χρειαστεί προσθήκη νερού προσθέτουμε πάντα ζεστό.
Λίγο πριν το τέλος αλατίζουμε και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι η σάλτσα να μελώσει.
Στο διάστημα αυτό βράζουμε ζυμαρικά ή ρύζι για το συνοδευτικό μας.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα και τυρί φέτα.