Επιστροφή

Μοσχάρι κοκκινιστό με μπαχαρικά

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 400 γραμ. μοσχάρι από σπάλα ή ποντίκι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών Sparoza για κοκκινιστό
  • αλάτι
  • 50 ml κρασί κόκκινο
  • Μακαρόνια ή ρύζι για συνοδευτικό

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε το κρέας το σκουπίζουμε καλά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος σταδιακά για να τσιγαριστούν. Βγάζουμε τα πρώτα και προσθέτουμε τα επόμενα.
  • Όταν τελειώσουμε με το κρέας προσθέτουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Μόλις είναι έτοιμο μεταφέρουμε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα προσθέτοντας την ντομάτα τον πελτέ και τα σκόρδα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα ελέγχοντας περιοδικά. Αν χρειαστεί προσθήκη νερού προσθέτουμε πάντα ζεστό.
  • Λίγο πριν το τέλος αλατίζουμε και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι η σάλτσα να μελώσει.
  • Στο διάστημα αυτό βράζουμε ζυμαρικά ή ρύζι για το συνοδευτικό μας.
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα και τυρί φέτα.

Σημειώσεις

Θα μπορούσαμε να ο συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας ή  τηγανητές πατάτες.
Για όποιον δεν μπορεί να βρει το συγκεκριμένο μείγμα μπαχαρικών προτείνω ένα δικό σας μείγμα από κύμινο κανέλα μοσχοκάρυδο πιπέρι και γαρύφαλλο.
Το ιδανικό είναι να ρωτήσετε πως θα μπορέσετε να προμηθευτείτε τα συγκεκριμένα μπαχαρικά γιατί εκτός αυτού του μείγματος υπάρχουν και άλλα για άλλες χρήσεις εκτός του κοκκινιστού.
Το ίδιο μείγμα θα το πρόσθετα σε σάλτσα πίτσας όπως είπα στην αρχή αλλά και στο μοσχάρι που φτιάχνω με κολοκυθάκια.
Θα επανέλθω με άλλες δοκιμές.
Μια επίσκεψη στη σελίδα του Sparoza θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες και τα σημεία πώλησης θα τα βρείτε εδώ  για όσους θέλετε να δοκιμάσετε.