Μοσχάρι κοκκινιστό με μπαχαρικά

από
Μοσχάρι κοκκινιστό με μπαχαρικά

Η σχέση μου με τα μπαχαρικά δεν μπορώ να πω ότι είναι και η καλύτερη ιδιαίτερα όταν υπάρχει χρήση πολλών μαζί κάτι δεν μου ταιριάζει.

Θέλω ξεκάθαρες γεύσεις στα φαγητά μας  και η παρουσία πολλών δεν είναι επιθυμητή από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Την περασμένη εβδομάδα καλός φίλος από το χώρο της εστίασης μου μίλησε για  τα μπαχαρικά Sparoza.

Κάπου τα είχα συναντήσει αλλά δεν είχα δώσει την αρμόζουσα σημασία.

Έτσι μετά τη συμβουλή βρέθηκα στο κατάστημα παρασκευής και διάθεσης ενημερώθηκα και έφυγα προς το παρόν με δείγματα.

Η πρώτη δοκιμή έγινε σε σάλτσα για πίτσα και άρεσε πολύ.

Σήμερα λοιπόν δοκιμάστηκε σε ένα κοκκινιστό κρέας και αναθεωρώ τη σχάση μου με τα μπαχαρικά.

Το μείγμα είναι έτοιμο προς χρήση και μπορώ να πω ότι οι αναλογίες των μπαχαρικών είναι εξαιρετικά ταιριασμένες έτσι που να μην επικαλύπτει κανένα το άλλο ή τα υλικά στα οποία προστίθεται.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μπαχαρικά

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 400 γραμ. μοσχάρι από σπάλα ή ποντίκι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών Sparoza για κοκκινιστό
  • αλάτι
  • 50 ml κρασί κόκκινο
  • Μακαρόνια ή ρύζι για συνοδευτικό

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε το κρέας το σκουπίζουμε καλά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος σταδιακά για να τσιγαριστούν. Βγάζουμε τα πρώτα και προσθέτουμε τα επόμενα.
  • Όταν τελειώσουμε με το κρέας προσθέτουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Μόλις είναι έτοιμο μεταφέρουμε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα προσθέτοντας την ντομάτα τον πελτέ και τα σκόρδα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα ελέγχοντας περιοδικά. Αν χρειαστεί προσθήκη νερού προσθέτουμε πάντα ζεστό.
  • Λίγο πριν το τέλος αλατίζουμε και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι η σάλτσα να μελώσει.
  • Στο διάστημα αυτό βράζουμε ζυμαρικά ή ρύζι για το συνοδευτικό μας.
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα και τυρί φέτα.

Σημειώσεις

Θα μπορούσαμε να ο συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας ή  τηγανητές πατάτες.
Για όποιον δεν μπορεί να βρει το συγκεκριμένο μείγμα μπαχαρικών προτείνω ένα δικό σας μείγμα από κύμινο κανέλα μοσχοκάρυδο πιπέρι και γαρύφαλλο.
Το ιδανικό είναι να ρωτήσετε πως θα μπορέσετε να προμηθευτείτε τα συγκεκριμένα μπαχαρικά γιατί εκτός αυτού του μείγματος υπάρχουν και άλλα για άλλες χρήσεις εκτός του κοκκινιστού.
Το ίδιο μείγμα θα το πρόσθετα σε σάλτσα πίτσας όπως είπα στην αρχή αλλά και στο μοσχάρι που φτιάχνω με κολοκυθάκια.
Θα επανέλθω με άλλες δοκιμές.
Μια επίσκεψη στη σελίδα του Sparoza θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες και τα σημεία πώλησης θα τα βρείτε εδώ  για όσους θέλετε να δοκιμάσετε.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Marion
    • 16 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Μου αρέσουν τα μπαχαρικά αλλά όπως λες όταν είναι ισορροπημένα κάνουν πολύ νόστιμο το φαγητό.
    Δεν τα ήξερα αυτά τα μπαχαρικά.

    • spoon stories
    • 19 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Εγώ λατρεύω τα μπαχαρικά! Κυριολεκτικά! Φυσικά μου αρέσουν να είναι πλούσια αλλά σωστά συνδιασμένα. Να ταιριάζουν μεταξύ τους και να βγαίνι ένα ωραίο άρωμα και γεύση!Δεν τα είχα ακούσει αυτά τα μπαχαρικά.Αν και προτιμώ να φτιάχνω τους δικούς μου συνδιασμούς θα ήθελα να δοκιμάσω και αυτά!
    Ωραίο πολύ το κοκκινιστό σου 😛
    Καλημέρα Ξανθή μου!

    • Maria
    • 23 Δεκεμβρίου 2018
    Απάντηση

    Κάνω κοινοποίηση και δεν υπάρχει εικόνα..!!!!!!!!! Τι συμβαίνει????
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΜΟΝΙΑ.!!!!

    • ΒΑΣΩ
    • 6 Νοεμβρίου 2022
    Απάντηση

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΞΑΝΘΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode