Επιστροφή

Μπάμιες με ψάρι

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 350 γρ μπάμιες βάρος καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • 2 ώριμες ντομάτεςς περασμένες από τον τρίφτη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 250 γρ φέτα ψαριού
  • 1 κου. γλυκού κάρυ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις προετοιμάζουμε όπως θα δείτε στην ανάρτηση: Ας γνωρίσουμε και ας αγαπήσουμε τις μπάμιες. Θα βρείτε το σύνδεσμο στο τέλος της συνταγής.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια προς δυνατή ένταση. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και σοτάρουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό τις ντομάτες, νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και κάρυ και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια ένταση, να μαλακώσουν οι μπάμιες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Δεν ανακατεύουμε σε αυτή τη φάση, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τη φέτα του ψαριού. Μαζεύουμε τις μπάμιες προσεκτικά,κάνοντας χώρο προκειμένου να τοποθετήσουμε το ψάρι. Βράζουμε για 10-15 λεπτά (ανάλογα το πάχος της φέτας) γυρίζοντας μια φορά τη φέτα ψαριού προσεκτικά με φαρδιά κουτάλα. Αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα και αποσύρουμε από την εστία.
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.
  • Η δική μας σαλάτα ήταν παντζάρια με πλιγούρι και τυρί φέτα. Πολύ εύκολη να γίνει, αφού μουλιάσουμε το πλιγούρι για 20 λεπτά το στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε με κομμένες φέτες παντζαριού ένα ντρέσινγκ από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και ξύδι βαλσαμικό. Προσθέτουμε από πάνω κομματάκια τυριού φέτας.

Σημειώσεις

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως επεξεργαζόμαστε τις μπάμιες πριν τις μαγειρέψουμε.
 Ας γνωρίσουμε και ας αγαπήσουμε τις μπάμιες
Αν ακολουθήσετε τη διαδικασία στο φούρνο βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι σε ταψί, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το ψάρι για άλλα 20 λεπτά.
Το ψάρι μπορεί να είναι ολόκληρο σφυρίδα, τσιπούρα λαβράκι, φαγκρί ή όποιο άλλο μπορεί να μπει στο φούρνο.
Επειδή δεν ψήνω ψάρια στο φούρνο παρά μόνο στο BBQ, προτίμησα αυτή τη φέτα του μπακαλιάρου και στην επόμενη φορά , πάλι κάποια φέτα ψαριού θα προτιμήσω.