Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις προετοιμάζουμε όπως θα δείτε στην ανάρτηση: Ας γνωρίσουμε και ας αγαπήσουμε τις μπάμιες.
Θα βρείτε το σύνδεσμο στο τέλος της συνταγής.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια προς δυνατή ένταση.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και σοτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το μαϊντανό τις ντομάτες, νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και κάρυ και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια ένταση, να μαλακώσουν οι μπάμιες.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Δεν ανακατεύουμε σε αυτή τη φάση, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνουμε τη φέτα του ψαριού. Μαζεύουμε τις μπάμιες προσεκτικά,κάνοντας χώρο προκειμένου να τοποθετήσουμε το ψάρι.
Βράζουμε για 10-15 λεπτά (ανάλογα το πάχος της φέτας) γυρίζοντας μια φορά τη φέτα ψαριού προσεκτικά με φαρδιά κουτάλα.
Αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα και αποσύρουμε από την εστία.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.
Η δική μας σαλάτα ήταν παντζάρια με πλιγούρι και τυρί φέτα.
Πολύ εύκολη να γίνει, αφού μουλιάσουμε το πλιγούρι για 20 λεπτά το στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε με κομμένες φέτες παντζαριού ένα ντρέσινγκ από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και ξύδι βαλσαμικό. Προσθέτουμε από πάνω κομματάκια τυριού φέτας.