Πλένουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μερίδες και αλατοπιπερώνουμε.Το αλευρώνουμε και τινάζουμε την περίσσια αλευριού.Καθαρίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα κόβουμε στη μέση.Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Πλένουμε την κάπαρη να φύγει η πολύ αρμύρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε κατσαρόλα απλωτή βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
Τραβάμε στην άκρη και προσθέτουμε τα αλευρωμένα κομμάτια του ψαριού αφήνοντας για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. (γυρίζουμε με προσοχή να μη διαλύσουμε το ψάρι)
Προσθέτουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και την κάπαρη. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό και ανακινούμε μόνο την κατσαρόλα μας χωρίς να ανακατέψουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά να έχει μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα (εγώ συνόδευσα με σαλάτα μαρούλι) σπιτικό ψωμί και ένα ποτήρι κρασί.