share

Πέρκα με λαχανάκια Βρυξελλών και κάπαρη

από
Πέρκα με λαχανάκια Βρυξελλών και κάπαρη

Προκειμένου να συνδυάσω βόλτα και φαγητό αγόρασα ένα φιλέτο πέρκας και έφυγα.

Στην επιστροφή σκεφτόμουν τι να κάνω στα γρήγορα. Άνοιξα το ψυγείο και είδα τα λαχανάκια Βρυξελλών και την κάπαρη.

Σκέφτηκα ότι θα ταιριάζουν και δεν το μετάνιωσα.

Μέσα σε μισή ώρα είχα έτοιμο το γεύμα μου.

Πέρκα με λαχανάκια Βρυξελλών και κάπαρη

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 400 γρ φιλέτο πέρκας
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 10 λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μερίδες και αλατοπιπερώνουμε.
    Το αλευρώνουμε και τινάζουμε την περίσσια αλευριού.
    Καθαρίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα κόβουμε στη μέση.
    Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Πλένουμε την κάπαρη να φύγει η πολύ αρμύρα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε κατσαρόλα απλωτή βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
  • Τραβάμε στην άκρη και προσθέτουμε τα αλευρωμένα κομμάτια του ψαριού αφήνοντας για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. (γυρίζουμε με προσοχή να μη διαλύσουμε το ψάρι)
  • Προσθέτουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών και την κάπαρη. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
    Προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό και ανακινούμε μόνο την κατσαρόλα μας χωρίς να ανακατέψουμε.
    Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά να έχει μελώσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα (εγώ συνόδευσα με σαλάτα μαρούλι) σπιτικό ψωμί και ένα ποτήρι κρασί.

Σημειώσεις

Επέλεξα τα λαχανάκια γιατί τώρα  είναι η εποχή τους και φροντίζω να αγοράζω για πολλές χρήσεις.
Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε αγκινάρες κομμένες σε φέτες το έχω δοκιμάσει παλιότερα.
Αντί του λεμονιού μπορούμε να βάλουμε ένα λευκό κρασί.
Περισσότερες συνταγές με πέρκα μπορείτε να δείτε εδώ
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode