Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
Σε μούλτι βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι και την κανέλα και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα.
Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
Εναλλακτικά ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας τα υλικά μέσα σε μπόλ.
Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και το αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι.
Μεταφέρουμε το μείγμα της βρώμης στο ταψί και απλώνουμε με τη βοήθεια μια σπάτουλας σε λεπτή στρώση.
Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στο επάνω ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Επικαλύπτουμε όλη την επιφάνεια της βάσης με το γιαούρτι και μοιράζουμε τα φρούτα και τα κομματάκια σαλαμιού σύκου.
Περιχύνουμε με μέλι και είμαστε έτοιμοι για ένα πρωτότυπο πρωινό.
Συνοδεύουμε με γάλα, φυσικό χυμό ή τον καφέ μας.