“Πίτσα” για πρωινό με φρούτα γιαούρτι και σαλάμι σύκου

από
"Πίτσα" για πρωινό με φρούτα γιαούρτι και σαλάμι σύκου

Πριν λίγες μέρες είχα την τιμή να φτάσουν στην κουζίνα μου τα “σαλάμια” σύκου της εταιρείας  Συκοφάγος. Για πρώτη φορά τα είχα δοκιμάσει στο πάρτι των γενεθλίων μου στο πλατό τυριών και αλλαντικών που ευγενώς προσφέρθηκε στους προσκεκλημένους μου από  το καφέ Dizer.

Τώρα η εταιρεία Terra Pura  η οποία προωθεί  και διαθέτει παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα σε συνεργασία με την Συκοφάγος σας καλούν να  εξερευνήσετε τα καινοτόμα στο είδος τους “σαλάμια” Σύκου με γεύσεις καπνιστή πάπρικα, πορτοκάλι και φιστίκι δημιουργώντας  την δική σας πρωτότυπη συνταγή με αυτά.

Δοκιμάστε το σαλάμι Συκοφάγου, δημιουργείστε τη δική σας πρωτότυπη συνταγή με αυτό, φωτογραφίστε τη και πάρτε μέρος στο διαγωνισμό της Terra Pura και τρεις τυχεροί θα κερδίσουν πλούσια δώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και για να προμηθευτείτε τα σαλάμια Συκοφάγος επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Terrapura ή τη σελίδα τους στο facebook.

Εγώ ως ανήσυχο πνεύμα ήδη έχω δοκιμάσει τα σαλάμια σε αρκετές συνταγές μου οι οποίες δοκιμάστηκαν και από αγαπητούς φίλους.

Εδώ θα παρουσιάσω μια από αυτές χωρίς να λαμβάνω μέρος στο διαγωνισμό για προσωπικούς μου λόγους.

Ευχαριστώ πολύ τις δύο εταιρείες για την ευγενική χορηγία των υλικών και την επικοινωνία.

Η πρόταση ονομάστηκε “πίτσα” χωρίς να είναι η κλασική πίτσα που γνωρίζουμε, γιαυτό ο τίτλος είναι σε εισαγωγικά, μόνο στο σχήμα ίσως της μοιάζει, θα μπορούσε να ονομαστεί και τάρτα, σημασία δεν έχει όμως η ονομασία αλλά το αποτέλεσμα.

Αν αγαπάτε το πρωινό γεύμα δοκιμάστε την.

"Πίτσα" για πρωινό με φρούτα γιαούρτι και σαλάμι σύκου

Συστατικά
  

  • 50 γρ νιφάδες βρώμης
  • 120 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 75 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • φρούτα του δάσους
  • σαλάμι σύκου σε μικρές ροδέλες
  • μέλι για την επιφάνεια

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
  • Σε μούλτι βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι και την κανέλα και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Εναλλακτικά ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας τα υλικά μέσα σε μπόλ.
  • Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και το αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι. Μεταφέρουμε το μείγμα της βρώμης στο ταψί και απλώνουμε με τη βοήθεια μια σπάτουλας σε λεπτή στρώση.
  • Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στο επάνω ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Επικαλύπτουμε όλη την επιφάνεια της βάσης με το γιαούρτι και μοιράζουμε τα φρούτα και τα κομματάκια σαλαμιού σύκου.
  • Περιχύνουμε με μέλι και είμαστε έτοιμοι για ένα πρωτότυπο πρωινό. Συνοδεύουμε με γάλα, φυσικό χυμό ή τον καφέ μας.

Σημειώσεις

Οι δοκιμές μου ήταν δύο σε διαφορετικές ημέρες.
Στην πρώτη έβαλα σαλάμι σύκου με πορτοκάλι, το αποτέλεσμα ήταν καλό αλλά όχι αυτό που θα ήθελα.
Πίτσα με φρούτα και σαλάμι σύκου (7)
Τη δεύτερη φορά έβαλα το σαλάμι σύκου με φιστίκια, μας άρεσε πολύ.
Τα φρούτα που χρησιμοποίησα ήταν αρώνια (κατεψυγμένα) και φραγκοστάφυλα που είχα φέρει από το χωριό από δικό μου θάμνο.
Μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένες φράουλες, κεράσια κομμένα στη μέση, βερίκοκα ή ροδάκινα ψιλοκομμένα, δαμάσκηνα ή βανίλιες ακόμη και το χειμώνα  μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο μήλο και αχλάδι.
Στη θέση του γιαουρτιού θα μπορούσαμε να βάλουμε κρέμα καρύδας και αντί για μέλι σιρόπι αγαύης.
Οι προτάσεις για τις αλλαγές πιστεύω ότι ικανοποιούν και τους ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν προϊόντα ζωικής προέλευσης.
 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Αρης
    • 21 Ιουνίου 2016
    Απάντηση

    Πολύ ωραία πρόταση Ξανθή! Το σαλάμι σύκου είναι κάτι σαν συκομαϊδα με διαφορετικά μπαχάρια; Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!

      • Ξανθή
      • 21 Ιουνίου 2016
      Απάντηση

      Άρη η απάντηση ήρθε από την εταιρεία δες πιο κάτω.

    • Συκοφαγος
    • 21 Ιουνίου 2016
    Απάντηση

    Το Σαλαμι Συκου του Συκοφαγου ειναι ενα καινοτομο προιον που παρασκευαζεται απο αποξηραμενο συκο Κυμης χωρις θερμικη επεξεργασια και χρηση συντηρητικων.

    • Ανώνυμος
    • 22 Ιουνίου 2016
    Απάντηση

    Επειδή είχα την τύχη να το δοκιμάσω το σαλάμι σύκου, ομολογώ πως είναι εξαιρετικό. Με εξέπληξε ευχάριστα πως ένα ”σαλάμι” είναι από σύκο 😉

    Πολύ ωραία η ιδέα σου Ξανθή να το κανεις για πρωινό.

    • Penelope
    • 22 Ιουνίου 2016
    Απάντηση

    Ευρηματική!!!
    Και επειδή κάτι τέτοια μου αρέσουν πολύ, θα το δοκιμάσω σίγουρα Ξανθή.

      • Ξανθή
      • 23 Ιουνίου 2016
      Απάντηση

      Να δοκιμάσεις τα σαλάμια και επειδή είσαι πολύ ευρηματική να δούμε τι θα δημιουργήσεις!!

    • evi@thehealthycook
    • 22 Ιουνίου 2016
    Απάντηση

    τέτοια πίτσα την τρώω για πρωινό!! 😉
    πολύ ωραία η ιδέα σου Ξανθή!

    • Ανώνυμος
    • 23 Ιουνίου 2016
    Απάντηση

    Απλά υπέροχο Ξανθή και το σύκο πρέπει να είναι τέλειο όπως το φαντάζομαι, αλλά αφού έχει και αρώνια ακόμη καλύτερα!! 😉 Να φτιάξω κι εγώ κάτι αν προλάβω με τις αγροτικές εργασίες για την αρώνια!!
    Φιλιά!!

    • Χρυσανθη Κωστακη
    • 19 Ιουλίου 2016
    Απάντηση

    Στη Θεσσαλονικη, που μπορω να το βρω?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode