Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό το μπούκοβο και το δεντρολίβανο και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την πολέντα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο, και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα.
Μόλις το μείγμα ομοιογενοποιηθεί αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Σε λαμαρίνα ή ταψί για πίτσα (26εκ διαμέτρου) στρώνουμε χαρτί ψησίματος, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε το μείγμα της πολέντας.
Με μια βρεγμένη σπάτουλα απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.