Επιστροφή

Πίτσα με βάση πολέντα

2 άτομα

Συστατικά
  

Για τη ζύμη

  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 750 ml νερό
  • 200 γρ πολέντα
  • 75 γρ πεκορίνο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Για την επικάλυψη

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο*
  • 200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Λίγες ροδέλες σουντζούκι
  • Μερικά κομμάτια παστουρμά
  • 100 γρ μοτσαρέλα
  • 50 γρ πεκορίνο τριμμένο
  • 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

Για τη ζύμη

  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό το μπούκοβο και το δεντρολίβανο και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την πολέντα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο, και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα.
  • Μόλις το μείγμα ομοιογενοποιηθεί αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε λαμαρίνα ή ταψί για πίτσα (26εκ διαμέτρου) στρώνουμε χαρτί ψησίματος, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε το μείγμα της πολέντας. Με μια βρεγμένη σπάτουλα απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.

Για την επικάλυψη

  • Μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια τη σάλτσα ντομάτας, τα κρεμμύδια, τα αλλαντικά και τα ντοματίνια.
  • Στραγγίζουμε τη μοτσαρέλα από τα υγρά της την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την μοιράζουμε στην πίτσα. Από πάνω σκορπίζουμε το πεκορίνο και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 15 λεπτά.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Οι δικές μου παρεμβάσεις ήταν στην προσθήκη πεκορίνο Ελληνικού αντί της παρμεζάνας καθώς και η προσθήκη των αλλαντικών προκειμένου να αξιοποιήσω μικρές ποσότητες που υπήρχαν στο ψυγείο.
* την επόμενη φορά θα βάλω αντί της ντομάτας κέτσαπ σπιτική δική μου.
Και μια είδηση.
Με επιμέλεια της Λίνας που είναι και ιδρύτρια του blog  από χτες υπάρχει αντίστοιχη σελίδα  στο facebook  όπου μπορείτε να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα του   εδώ