Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τα βύσσινα. Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε με τη ζάχαρη σε μικρό κατσαρολάκι και αφήνουμε να σταθούν για λίγη ώρα. Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και βράζουμε ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλή ένταση για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα σαν μαρμελάδα. Προαιρετικά λιώνουμε λίγο με μια κουτάλα πουρέ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από την προηγουμένη μέρα. Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα κουζίνας δυνατά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο πιρούνι χωρίς να ομογενοποιήσουμε.
Μεταφέρουμε σε δοχείο μεταλλικό ή γυάλινο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον πέντε ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε μετά πέντε λεπτά. Αν παραμείνει περισσότερο στην κατάψυξη χρειάζεται περισσότερη ώρα εκτός ψυγείου για να μπορούμε να σερβίρουμε.