Όπως είπα πριν μια βδομάδα άρχισαν οι γιορτές της οικογένειας.
Αύριο έχουν γενέθλια τα κορίτσια, το πιο μικρό και το πιο μεγάλο της οικογένειας.
Έφτιαξα αυτό το γλυκό και ο λόγος των εισαγωγικών στον τίτλο είναι γιατί από όσα λίγα γνωρίζω περί παγωτού, η διαδικασία και τα υλικά συνήθως είναι διαφορετικά.
Όπως και αν το ονομάσουμε, έγινε ένα υπέροχο δροσερό επιδόρπιο, πολύ εύκολο να παρασκευαστεί και πιστεύω ότι θα αρέσει στα κορίτσια μου.
Επιδέχεται τροποποιήσεις, μπορείτε να δείτε στο τέλος της συνταγής.
“Παγωτό” με μασκαρπόνε γιαούρτι και βύσσινα
Εξοπλισμός
- μεταλλικό ή γυάλινο δοχείο ενός λίτρου
Συστατικά
- 250 γρ βύσσινα
- 80 γρ ζάχαρη
- 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 100 ml γάλα εβαπορέ
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τα βύσσινα. Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε με τη ζάχαρη σε μικρό κατσαρολάκι και αφήνουμε να σταθούν για λίγη ώρα.
- Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και βράζουμε ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλή ένταση για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα σαν μαρμελάδα. Προαιρετικά λιώνουμε λίγο με μια κουτάλα πουρέ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από την προηγουμένη μέρα.
- Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα κουζίνας δυνατά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο πιρούνι χωρίς να ομογενοποιήσουμε.
- Μεταφέρουμε σε δοχείο μεταλλικό ή γυάλινο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον πέντε ώρες.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε μετά πέντε λεπτά. Αν παραμείνει περισσότερο στην κατάψυξη χρειάζεται περισσότερη ώρα εκτός ψυγείου για να μπορούμε να σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Τα φρούτα μπορούν να είναι κεράσια ή φράουλες ή μύρτιλα ανάλογα την εποχή.
Μειώστε λίγο τη ζάχαρη σε πιο γλυκά φρούτα.
θα μπορούσαμε πιστεύω στη θέση του μασκαρπόνε να βάλουμε κατίκι.