Παραπούλια ψητά πάνω σε σάλτσα πιπεριάς και κρεμμύδι τουρσί
Συστατικά
Για τη σάλτσα πιπεριάς
2μέτριες κόκκινες πιπεριές
2σκελίδες σκόρδου
50ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
20 ml ξίδι
150γρτυρί πεκορίνο Αμφιλοχίαςτριμμένο
1κουτ. γλυκού πετιμέζι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα κρεμμύδια τουρσί
1μέτριο κρεμμύδι
1κουτ. γλυκού ζάχαρη
50ml ξίδι
50ml νερό
1κουτ. γλυκού αλάτι
Για τα παραπούλια
1μικρό λάχανο από παραπούλια
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το τουρσί κρεμμυδιούΚαθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτεςΤο βάζομε σε ένα γυάλινο βάζο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για μια ώρα τουλάχιστον.
Συνεχίζουμε με τις πιπεριές. Τις τοποθετούμε σε μικρό ταψί και τις ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και τις σκεπάζουμε με σελοφάν. Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε τις φλούδες και κόβουμε σε κομμάτια αφαιρώντας τα σπόρια και κοτσάνια.
Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τις πιπεριές το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ξίδι.Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το τυρί και χτυπάμε πάλι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε μέχρι να σερβίρουμε.
Κόβουμε το λάχανο παραπούλι σε τέσσερα κομμάτια. Το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε γκριλ ή σε σχαροτήγανο ψήνουμε τα κομμάτια περίπου πέντε λεπτά από κάθε πλευρά.
Και είμαστε έτοιμοι να στήσουμε το πιάτο. Βάζουμε σε πιάτα, από κάτω μέρος της σάλτσας, από πάνω ένα κομμάτι από το παραπούλι και πάνω από το παραπούλι κρεμμύδια τουρσί.
Σημειώσεις
Μπορούμε να φτιάξουμε το κρεμμύδι από την προηγούμενη μέρα διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα και μπορεί να συνοδεύσει και άλλα εδέσματα. Έψησα στο φούρνο ότι χρειαζόταν ψήσιμο παράλληλα με κάποιο άλλο φαγητό.Μπορείτε να ψήσετε σε BBQ όποιος έχει.Μην προσθέσετε πολύ αλάτι στις πιπεριές αν το τυρί σας είναι αλμυρό. Η σάλτσα πιπεριάς μπορεί να μπει πάνω σε μια μπρουσκέτα, ή ένα σάντουιτς.