Επιστροφή

Παραπούλια ψητά πάνω σε σάλτσα πιπεριάς και κρεμμύδι τουρσί

Συστατικά
  

Για τη σάλτσα πιπεριάς

  • 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 20 ml ξίδι
  • 150 γρ τυρί πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πετιμέζι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα κρεμμύδια τουρσί

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 50 ml ξίδι
  • 50 ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τα παραπούλια

  • 1 μικρό λάχανο από παραπούλια
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
 

  • Ξεκινάμε φτιάχνοντας το τουρσί κρεμμυδιού
    Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες
    Το βάζομε σε ένα γυάλινο βάζο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για μια ώρα τουλάχιστον.
  • Συνεχίζουμε με τις πιπεριές. Τις τοποθετούμε σε μικρό ταψί και τις ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και τις σκεπάζουμε με σελοφάν.
    Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε τις φλούδες και κόβουμε σε κομμάτια αφαιρώντας τα σπόρια και κοτσάνια.
  • Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τις πιπεριές το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
    Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
    Προσθέτουμε το τυρί και χτυπάμε πάλι να ομογενοποιηθούν.
    Αφήνουμε μέχρι να σερβίρουμε.
  • Κόβουμε το λάχανο παραπούλι σε τέσσερα κομμάτια.
    Το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σε γκριλ ή σε σχαροτήγανο ψήνουμε τα κομμάτια περίπου πέντε λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Και είμαστε έτοιμοι να στήσουμε το πιάτο.
    Βάζουμε σε πιάτα, από κάτω μέρος της σάλτσας, από πάνω ένα κομμάτι από το παραπούλι και πάνω από το παραπούλι κρεμμύδια τουρσί.

Σημειώσεις

Μπορούμε να φτιάξουμε το κρεμμύδι  από την προηγούμενη μέρα διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα και μπορεί να συνοδεύσει και άλλα εδέσματα.  
Έψησα στο φούρνο ότι χρειαζόταν  ψήσιμο παράλληλα με κάποιο άλλο φαγητό.
Μπορείτε να ψήσετε σε BBQ όποιος έχει.
Μην προσθέσετε πολύ αλάτι στις πιπεριές αν το τυρί σας είναι αλμυρό. 
Η σάλτσα πιπεριάς μπορεί να μπει πάνω σε μια μπρουσκέτα, ή ένα σάντουιτς.