Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά και στραγγίζουμε αμέσως.
Σε γάστρα που μπορεί να μπει σε μάτι κουζίνας βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα ίσα να αρωματιστεί το λάδι. Τα αφαιρούμε προσωρινά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα των φιλέτων γαλοπούλας.
Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και αφήνουμε να μας περιμένουν .
Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τα λαχανάκια Βρυξελλών.
Προσθέτουμε πάλι τα φιλέτα στη γάστρα και τα σκόρδα.
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τις πιπεριές ή το μπούκοβο τη ζάχαρη και μισή κούπα ζεστό νερό.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 30-40 λεπτά.
Τα τελευταία 10 λεπτά ψήνουμε με ξεσκέπαστη τη γάστρα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε εκτός φούρνου για μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής.