Επιστροφή

Πικάντικα φιλέτα γαλοπούλας με λαχανάκια Βρυξελλών

2

Συστατικά
  

  • 400 γρ φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε λωρίδες
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές ή ένα κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουτ. σούπας σόγια
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 300 γρ λαχανάκια βρυξελλών
  • χυμό ενός ελμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών. Σε αλατισμένο νερό που βράζει τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά και στραγγίζουμε αμέσως.
  • Σε γάστρα που μπορεί να μπει σε μάτι κουζίνας βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα ίσα να αρωματιστεί το λάδι. Τα αφαιρούμε προσωρινά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα των φιλέτων γαλοπούλας. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και αφήνουμε να μας περιμένουν .
  • Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τα λαχανάκια Βρυξελλών.
  • Προσθέτουμε πάλι τα φιλέτα στη γάστρα και τα σκόρδα. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τις πιπεριές ή το μπούκοβο τη ζάχαρη και μισή κούπα ζεστό νερό.
  • Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 30-40 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά ψήνουμε με ξεσκέπαστη τη γάστρα.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε εκτός φούρνου για μερικά λεπτά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε γάστρα μπορείτε να κάνετε τα σοταρίσματα σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια να μεταφέρετε σε ταψί ή πυρέξ γι την υπόλοιπη διαδικασία στο φούρνο.
Σε αυτή την περίπτωση σκεπάστε στην αρχή με αλουμινόχαρτο.
Ελπίζω να τα πούμε σύντομα με νέο χρηστικό βίντεο.
Καλές προετοιμασίες για τις γιορτές.