Καλημέρα – καλησπέρα ανάλογα που σας βρίσκω στον πλανήτη!!
Μεγάλες απουσίες, πολλά θέματα, ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα, αλλά ας τα αφήσουμε όλα πίσω μας και πάμε μπρος!!
Ένα φαγητό που έγινε στα γρήγορα και πάλι προκειμένου να εξυπηρετήσουμε την πείνα μας αλλά και να ευχαριστήσουμε τον ουρανίσκο μας.
Πικάντικα φιλέτα γαλοπούλας με λαχανάκια Βρυξελλών
2
Συστατικά
- 400 γρ φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε λωρίδες
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 μικρές καυτερές πιπεριές ή ένα κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 1 κουτ. σούπας σόγια
- 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 300 γρ λαχανάκια βρυξελλών
- χυμό ενός ελμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών. Σε αλατισμένο νερό που βράζει τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά και στραγγίζουμε αμέσως.
- Σε γάστρα που μπορεί να μπει σε μάτι κουζίνας βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα ίσα να αρωματιστεί το λάδι. Τα αφαιρούμε προσωρινά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα των φιλέτων γαλοπούλας. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και αφήνουμε να μας περιμένουν .
- Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τα λαχανάκια Βρυξελλών.
- Προσθέτουμε πάλι τα φιλέτα στη γάστρα και τα σκόρδα. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τις πιπεριές ή το μπούκοβο τη ζάχαρη και μισή κούπα ζεστό νερό.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 30-40 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά ψήνουμε με ξεσκέπαστη τη γάστρα.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε εκτός φούρνου για μερικά λεπτά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής.
Σημειώσεις
Αν δεν έχετε γάστρα μπορείτε να κάνετε τα σοταρίσματα σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια να μεταφέρετε σε ταψί ή πυρέξ γι την υπόλοιπη διαδικασία στο φούρνο.
Σε αυτή την περίπτωση σκεπάστε στην αρχή με αλουμινόχαρτο.
Ελπίζω να τα πούμε σύντομα με νέο χρηστικό βίντεο.
Καλές προετοιμασίες για τις γιορτές.
Για να είμαι ειλικρινής, με τα λαχανάκια Βρυξελλών δεν τα πάω καλά. Είναι μάλιστα από τα λίγα λαχανικά με τα οποία δεν έχω καλές σχέσεις. Μήπως δεν τα έχω δοκιμάσει όπως πρέπει;; Εδώ μου φαίνονται πάντως λαχταριστά!! Αν συμφωνήσει κι ο σύντροφός μου, θα τους δώσουμε άλλη μια ευκαιρία δοκιμάζοντας τη συνταγή σου. Καλές γιορτές Ξανθή μου με υγεία!! Φιλιά!
εγώ πάλι, είμαι από αυτούς τους λίγους (τους πολύ λίγους νομίζω..) που μου αρέσουν τα λαχανάκια και τα έχω μαγειρέψει σε πολλές συνταγές. θα δοκιμάσω και την δική σου Ξανθή.
χαίρομαι που σας αρέσουν κι εσάς!
καλές γιορτές!
Αυτά τα λαχανάκια βρυξελλών τα έχω στη μπούκα. Μια φορά τα δοκίμασα κάπου και ήταν πικρά.Όμως σε πιστεύω και οφείλω μια δοκιμή!
Καλησπέρα. Και γω δεν ήμουν καθόλου φαν των λαχανακίων, μέχρι δοκίμασα να τα μαγειρέψω όχι ολόκληρα αλλά είτε κομμένα σε ροδέλες είτε (όταν έχω υπομονή) με τα φύλλα τους ανοιγμένα ένα ένα…
Νόστιμα είναι τα λαχανάκια και η γαλοπούλα θα τα κάνει περισσότερο νόστιμα, αλλά καυτερά δεν τρώω καθόλου και θα αποφύγω τις πιπεριές, θα βάλω γλυκιές πιπεριές!
Καλημέρα Ξανθή, όμορφη πρόταση η πικάντικη γαλοπούλα με τα λαχανάκια, είμαστε λάτρεις όλων των υλικών! Εύχομαι να περάσεις Χαρούμενα Χριστούγεννα με την οικογένειά σου και το 2016 να είναι γεμάτο με Υγεία και Χαρά!!! ΧΟΧΟ
Πολύ ωραίο φαγητό. Απλό αλλά ιδιαίτερο.
Καλές γιορτές εύχομαι Ξανθή και πάντα με χαρά από δω και πέρα!!!
Φιλιά!
Θα ξαναδοκιμάσω κάποια στιγμή τα λαχανάκια. Την πρώτη φορά δεν μου άρεσαν.
Ωραίο φαγητό!!
Ελπίζω τα ευχάριστα να ήταν πιο πολλά από τα δυσάρεστα!
Θα πρέπει να το φτιάξω κάποια στιγμή στον καλό μου αυτό το φαγητό! Του αρέσουν πολύ τα λαχανάκια και όλοι οι άλλοι δεν τα προτιμάμε!