Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια από τα φύλλα τους χωρίς να τα αφαιρέσουμε εντελώς.
Σε πολύ καλά ζεσταμένο BBQ (χωρίς την ύπαρξη φλόγας) ψήνουμε τα καλαμπόκια γυρίζοντας τα ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές για περίπου 10 λεπτά, ελέγχοντας αν έχουν ψηθεί.
Εναλλακτικά ψήνουμε σε δυνατό γκριλ γυρίζοντας τα.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το βούτυρο με ψιλοκομμένη την καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο και με ένα πινέλο αλείφουμε τα καλαμπόκια όσο είναι ακόμη ζεστά.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και μοιράζουμε από πάνω την τριμμένη φέτα.
Συνοδεύουμε κρέατα ή θαλασσινά.