Στην εποχή τους τα καλαμπόκια και είμαι τυχερή γιατί βρίσκω στη λαϊκή μας τα πιο τρυφερά και νόστιμα.
Μέχρι τώρα τα είχα προσθέσει στο Μα(γ)εργιό Ικαριώτικο,τα φάγαμε βραστά και ήρθε η ώρα των ψητών αλλά όχι απλά ψητά, πικάντικα όσο ο καθένας αντέχει.
Αποτέλεσαν ένα από τα συνοδευτικά μας στο εορταστικό μας τραπέζι μαζί με αγαπημένα πρόσωπα!!
Δοκιμάστε τα!!
Πικάντικα ψητά καλαμπόκια
Συστατικά
- καλαμπόκια
- βούτυρο καλής ποιότητας μαλακό
- καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο
- τυρί φέτα τριμμένο
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια από τα φύλλα τους χωρίς να τα αφαιρέσουμε εντελώς.
- Σε πολύ καλά ζεσταμένο BBQ (χωρίς την ύπαρξη φλόγας) ψήνουμε τα καλαμπόκια γυρίζοντας τα ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές για περίπου 10 λεπτά, ελέγχοντας αν έχουν ψηθεί. Εναλλακτικά ψήνουμε σε δυνατό γκριλ γυρίζοντας τα.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το βούτυρο με ψιλοκομμένη την καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο και με ένα πινέλο αλείφουμε τα καλαμπόκια όσο είναι ακόμη ζεστά.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα και μοιράζουμε από πάνω την τριμμένη φέτα. Συνοδεύουμε κρέατα ή θαλασσινά.
Σημειώσεις
Μπορούμε να προσθέσουμε στο βούτυρο λιωμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανάλογα με το πόσο καυτερά τα θέλουμε αυξάνουμε ή ελαττώνουμε την προσθήκη της πιπεριάς.
Αν δεν σερβίρουμε αμέσως διατηρούμε τα ψημένα καλαμπόκια καλά τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο μέχρι να τα σερβίρουμε. Εγώ τα κράτησα 30 λεπτά και ήταν ακόμη αρκετά ζεστά.
Δεν έδωσα ποσότητες υλικών ο καθένας μπορεί να ψήσει όσα θέλει προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά.
Τα φύλλα τους δεν τα αφαιρούμε θα μας βοηθήσουν στο γύρισμα στο ψήσιμο.