Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη, κεφάλια, ουρές και το εντεράκι.
Τις ξεπλένουμε και στη συνέχεια τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Τοποθετούμε όλα τα μπαχαρικά μαζί με το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις γαρίδες και κουνάμε να καλυφτούν καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε μια πάστα με τον πελτέ ντομάτας το χυμό λεμονιού και το πετιμέζι.
Σε τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Συνεχίζουμε με τα φύλλα μαϊντανού και μόλις μαραθούν λίγο προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, χαμηλώνουμε σε πολύ χαμηλή την ένταση της εστίας και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
Λίγα λεπτά πριν ετοιμαστεί η σάλτσα τηγανίζουμε τις μαριναρισμένες γαρίδες σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά συνολικά.
Σερβίρουμε βάζοντας από κάτω τη σάλτσα των μυριστικών και πάνω τις γαρίδες. Συνοδεύουμε με ένα κρασί λευκό ή ροζέ.