Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα, τις ίνες και τα σπόρια και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα μήλα αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους.
Κόβουμε την πιπεριά σε μικρότερα κομμάτια αφαιρώντας τα σπόρια.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά
Προσθέτουμε την κολοκύθα την πιπεριά τα μήλα και την κανέλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Απομακρύνουμε από την εστία και μόλις κρυώσει λίγο πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή με κάποιο άλλο επεξεργαστή τροφίμων.
Περνάμε τη σούπα από λεπτό κόσκινο πάνω από την ίδια κατσαρόλα που τη βράσαμε.
Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για λίγο μέχρι να χυλώσει ελαφρά.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστή.