Επιστροφή

Πιπερίτσες γεμιστές με πέτρωμα Τήνου ή με ξινοτύρι Ρουμελης

Συστατικά
  

  • πιπερίτσες μικρές
  • πέτρωμα Τήνου ή ξινοτύρι Ρούμελης
  • δυόσμο τριμμένο
  • πιπέρι χοντροκομμένο
  • ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τις πιπερίτσες και τις στραγγίζουμε. Τις βουτάμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε κι αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από τη μεριά του κοτσανιού και με τη βοήθεια μιας λαβής μικρού κουταλιού αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπερίτσες.
  • Σε δυο διαφορετικά μπολ τρίβουμε τα τυριά, στο πέτρωμα προσθέτουμε το δυόσμο και στο ξινοτύρι το πιπέρι συν λίγο λάδι στο καθένα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και γεμίζουμε τις μισές πιερίτσες με το ένα μείγμα και τις υπόλοιπες με το άλλο.
  • Αραδιάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 5 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

Σημειώσεις

Η επιλογή των τυριών μπορεί να αλλάξει, ένα κατίκι ή μια ξινομυζήθρα θα τους ταίριαζε πολύ.
Επίσης η επιλογή μπαχαρικών και μυριστικών είναι θέμα δικής σας επιλογής.
Θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το ψήσιμο αν βράσουμε λίγο πιο πολύ τις πιπερίτσες.
Αν δεν βρείτε τις μικρές αυτές πιπερίτσες επιλέξτε λεπτόφλουδες μεγαλύτερες και κόψτε στη μέση πριν το γέμισμα.