Επιστροφή

Πορτοκάλια με επικάλυψη σοκολάτας

40 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 1 κιλό πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 600- 700 ml νερό
  • 250 γρ σοκολάτα 70% σε περιεκτικότητα κακάο

Οδηγίες
 

  • Διαλέγουμε μικρά πορτοκάλια και τα πλένουμε πολύ καλά με ένα σφουγγαράκι. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από κάθε πλευρά και με πριονωτό μαχαίρι κόβουμε στη συνέχεια λεπτές ροδέλες με πάχος 0.5 εκατοστού.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα πορτοκάλια. Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας έτσι που να υπάρχει χαμηλός βρασμός. Τα πορτοκάλια θα πρέπει να σκεπάζονται από το σιρόπι. Βράζουμε για μία ώρα.
  • Αποσύρουμε από την εστία και με λαβίδα βγάζουμε τα πορτοκάλια πάνω σε σχάρα. Αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Εγώ τα άφησα ένα βράδυ. Εναλλακτικά στεγνώνουμε στους 70 βαθμούς στο φούρνο για 45 λεπτά.
  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε μπολ ή μπασίνα. Λιώνουμε τη σοκολάτα πάνω σε μπεν μαρι.
  • Μόλις η σοκολάτα μας είναι έτοιμη ανακατεύουμε καλά με μια ματιζ και βουτάμε ένα ένα τα πορτοκάλια μέχρι τη μέση περίπου ή και ολόκληρα ανάλογα πως μας αρέσουν.
  • Τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να στεγνώσουν.
  • Αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει καλά.

Σημειώσεις

Αν τα πορτοκάλια είναι μεγάλα, κόβουμε κάθε ροδέλα στη μέση.
Αν καλύψετε ολόκληρη τη ροδέλα με σοκολάτα θα χρειαστεί περισσότερη σοκολάτα.
Το σιρόπι που έμεινε,δεν το πέταξα σκέφτομαι να το αξιοποιήσω σε άλλες παρασκευές και θα επανέλθω.