Όταν έχεις καλές φίλες και καλές γειτόνισσες αυτά συμβαίνουν.
Μετά από την επέμβαση στο μάτι, καλή μου φίλη και συνάδελφος επιστρέφοντας με στο σπίτι είχε φροντίσει και για ένα μπολ γεμάτο πορτοκάλια με επικάλυψη σοκολάτας, προκειμένου λέει να συνοδεύω τη μοναξιά μου. Η συνταγή έχει πάει σε εκείνη από την αγαπημένη μου κουμπάρα και συνάδελφο, η οποία στο παρελθόν μου έχει χαρίσει πολλά σοκολατάκια μαζί και άλλες συνταγές της με υπέροχα σοκολατάκια, που μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.
Και αφού κάθε βράδυ έτρωγα ένα σοκολατοπορτοκάλι, έφτασαν στο σπίτι από τη γειτόνισσα μικρά πορτοκάλια από το κτήμα τους.
Έτσι αποφάσισα να φτιάξω και εγώ τα δικά μου ακολουθώντας τις οδηγίες της Ελένης, που φημίζεται για τα σοκολατάκια της.
Είναι πολύ εύκολο να γίνουν και είναι ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό.
Πορτοκάλια με επικάλυψη σοκολάτας
Συστατικά
- 1 κιλό πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 κιλό ζάχαρη
- 600- 700 ml νερό
- 250 γρ σοκολάτα 70% σε περιεκτικότητα κακάο
Οδηγίες
- Διαλέγουμε μικρά πορτοκάλια και τα πλένουμε πολύ καλά με ένα σφουγγαράκι. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από κάθε πλευρά και με πριονωτό μαχαίρι κόβουμε στη συνέχεια λεπτές ροδέλες με πάχος 0.5 εκατοστού.
- Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα πορτοκάλια. Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας έτσι που να υπάρχει χαμηλός βρασμός. Τα πορτοκάλια θα πρέπει να σκεπάζονται από το σιρόπι. Βράζουμε για μία ώρα.
- Αποσύρουμε από την εστία και με λαβίδα βγάζουμε τα πορτοκάλια πάνω σε σχάρα. Αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Εγώ τα άφησα ένα βράδυ. Εναλλακτικά στεγνώνουμε στους 70 βαθμούς στο φούρνο για 45 λεπτά.
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε μπολ ή μπασίνα. Λιώνουμε τη σοκολάτα πάνω σε μπεν μαρι.
- Μόλις η σοκολάτα μας είναι έτοιμη ανακατεύουμε καλά με μια ματιζ και βουτάμε ένα ένα τα πορτοκάλια μέχρι τη μέση περίπου ή και ολόκληρα ανάλογα πως μας αρέσουν.
- Τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να στεγνώσουν.
- Αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει καλά.
Παρά πολύ όμορφη και απλή συνταγή, ευχαριστώ πολύ