Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά.
Κόβουμε τις σελινόριζες σε κύβους και τα σέλινα σε μικρά κομμάτια.
Κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγα λίγα τα λαχανικά αρχίζοντας από το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα καρότα και τελευταία τα πράσα και το σέλινο, ανακατεύοντας να μαραθούν.
Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ζεστό νερό, χωρίς να τα σκεπάζει. Καλύτερα είναι να προσθέσουμε αν χρειαστεί.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν) τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα τους.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού.
Συνοδεύουμε με μια ντοματοσαλάτα ανάλογα με την εποχή ή με ελιές τυρί και σπιτικό ψωμί.