Ένα πιάτο που δοκιμάστηκε πρόσφατα με υλικά που υπήρχαν στο ψυγείο, δέχεται μετατροπές μπορεί να γίνει και με κρέας. Σήμερα στη νηστίσιμη εκδοχή του.
Πρασοσέλινο
2 άτομα
Συστατικά
- 2 μικρές σελινόριζες μαζί με κλωνάρια σέλινου
- 2 μέτρια πρασα κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λεμόνι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις σελινόριζες σε κύβους και τα σέλινα σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγα λίγα τα λαχανικά αρχίζοντας από το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα καρότα και τελευταία τα πράσα και το σέλινο, ανακατεύοντας να μαραθούν.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ζεστό νερό, χωρίς να τα σκεπάζει. Καλύτερα είναι να προσθέσουμε αν χρειαστεί.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν) τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα τους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού. Συνοδεύουμε με μια ντοματοσαλάτα ανάλογα με την εποχή ή με ελιές τυρί και σπιτικό ψωμί.
Σημειώσεις
Μπορούμε αν θέλουμε να αυγοκόψουμε το φαγητό.
Αν θέλουμε την εκδοχή με το κρέας προτιμούμε ένα μαλακό κομμάτι χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες, το οποίο θα μαγειρέψουμε πριν προσθέσουμε τα λαχανικά.
Ένα παραδοσιακό, μυρωδάτο και υγιεινό φαγητό, αγαπημένο!!
Εύκολο και νόστιμο Αμαλία μου.Σε ευχαριστώ