Ξεκινάμε με το κρέας.Σε κατσαρόλα που να χωράνε όλες οι μερίδες απλωμένες βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε και το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματάκια. Προσθέτουμε τα σκόρδα και τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι και πιπέρι και νερό ζεστό να σκεπάζει καλά το κρέας. Βράζουμε σε μέτρια ένταση για 1 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό ζεστό. Δοκιμάζουμε το κρέας να έχει σχεδόν βράσει και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στο διάστημα αυτό καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα αν είναι πολύ μεγάλα.
Εδώ θα χωρίσουμε το κρέας σε δυο μέρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό κρέας και τη μισή σάλτσα και το κρατάμε στην άκρη. Το υπόλοιπο κρέας το κρατάμε σε ένα πιάτο.
Στην κατσαρόλα που έχει μείνει η μισή σάλτσα προσθέτουμε τα φασολάκια και αφού τα γυρίζουμε μια δυο φορές βάζουμε από πάνω το κρέας.Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου μισή ώρα δοκιμάζοντας να βράσουν τα φασολάκια. Προσθέτουμε λίγα φύλλα μαϊντανού και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.
Σερβίρουμε σε πέντε λεπτά, συνοδεύοντας με μια σαλάτα, ζυμωτό ψωμί και ένα ποτήρι κρασί ίδιο με αυτό που σβήσαμε το κρέας.
Για το γιουβέτσι
Βάζουμε το κρέας με τη σάλτσα του σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο νερό. Φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το μανεστράκι.Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε χαμηλή ένταση για 15 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά με μια σπάτουλα.
Δοκιμάζουμε να έχει βράσει το μανεστράκι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό φροντίζοντας να μείνει με τη σάλτσα του. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε πέντε λεπτά.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής.
Σημειώσεις
Καλό είναι πριν προσθέσουμε τα φασολάκια ή το μανεστράκι να αφαιρέσουμε τα μπαχαρικά.