Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη μοιράζουμε σε τέσσερα ίσα μέρη.
Τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι και με τα χέρια μας το πλάθουμε σε ένα τετράγωνο κομμάτι.
Με τη μηχανή ζυμαρικών πλάθουμε φύλλο περνώντας σταδιακά τη ζύμη από τη μεγάλη διαβάθμιση προς τη μικρή, έτσι που να πάρουμε ένα λεπτό και μακρύ φύλλο.
Σε επιφάνεια εργασίας ή πάνω σε πλαστήρι απλώνουμε το φύλλο και μοιράζουμε από ένα κουταλάκι γλυκού γέμιση αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Αλείφουμε τα κενά του φύλλου με το χτυπημένο αυγό.
Ετοιμάζουμε φύλλο με το επόμενο κομμάτι ζύμης κι το τοποθετούμε από πάνω.
Πατάμε ελαφρά με τα δάκτυλά μας το φύλλο να καθίσει ανάμεσα στα κενά και να φύγει ο αέρας που μπορεί να υπάρχει.
Με ειδικό κόφτη ή κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα ραβιόλια.
Αν κόψουμε με μαχαίρι θα πρέπει να κλείσουμε τις άκρες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Μεταφέρουμε τα ραβιόλια σε ένα ταψί που έχουμε πασπαλίσει με σιμιγδάλι και τα πασπαλίζουμε και από πάνω για να μην κολλήσουν.
Αφήνουμε να στεγνώνουν και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ετοιμάζουμε το βούτυρο σερβιρίσματος βάζοντας το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτοντας ψιλοκομμένα μέρος από τα μυριστικά.
Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανά τα μυριστικά μας.
Προσοχή στην ένταση της φωτιάς γιατί μπορεί να μαυρίσουν τα μυριστικά (όπως έγινε σε μένα)
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού.
Όταν το νερό βράζει καλά προσθέτουμε λίγα λίγα τα ραβιόλια και βράζουμε για 3 λεπτά μόνο.
Τα στραγγίζουμε καλά και σερβίρουμε με το βούτυρο λίγα φρέσκα κλαράκια μυριστικών και τυρί τριμμένο.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύσμα λεμονιού.