Ετοιμάζουμε στον πάγκο μας όλα τα υλικά.Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε μια φέτα μπαγιάτικου ψωμιού και χοντροκόβουμε. Βράζουμε το αυγό για 6 λεπτά και το κρυώνουμε. Βράζουμε σε ατμό το μπρόκολο για 5 λεπτά, κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με μια τουλάχιστον κουταλιά λάδι από τις σαρδέλες. Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα φιλέτα και με μια κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι σχεδόν να λιώσουν. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε προσεκτικά να αναμειχθεί με τα ρεβίθια και να πάρει από το λάδι του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την εστία.
Σε μικρό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα χοντροκομμένα ψίχουλα ψωμιού και το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε συνέχεια για ένα λεπτό με μια σπάτουλα και προσθέτουμε τη ρίγανη. Αποσύρουμε από την εστία.
Μεταφέρουμε τα ρεβίθια και το μπρόκολο σε πιάτο και από πάνω μοιράζουμε ψίχουλα ψωμιού και μισό ή και ολόκληρο αυγό βραστό.
Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με ξύσμα και χυμό λεμονιού.