share

Ρεβίθια με αντζούγιες και μπρόκολο

από
Ρεβίθια με αντζούγιες και μπρόκολο

Ένα πιάτο εύκολο και νόστιμο. Αν έχεις οργανώσει κάποια ψώνια και παρασκευές μέσα σε μισή ώρα έχεις έτοιμο φαγητό

Συνήθως βράζω πολλά ρεβίθια και τα αποθηκεύω σε μερίδες στην κατάψυξη για άμεση χρήση. Μπορείτε βέβαια να βρείτε και σε κονσέρβα σε κάποια μεγάλα Σούπερ Μάρκετ.

Ρεβίθια με αντζούγιες και μπρόκολο

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 150 γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 4-5 φιλέτα αντζούγιας και λίγο από το λάδι τους
  • 10 μπουκέτα μπρόκολου κομμένα στη μέση
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού χωρίς την κόρα
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 αυγό

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε στον πάγκο μας όλα τα υλικά.
    Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε μια φέτα μπαγιάτικου ψωμιού και χοντροκόβουμε.
    Βράζουμε το αυγό για 6 λεπτά και το κρυώνουμε.
  • Βράζουμε σε ατμό το μπρόκολο για 5 λεπτά, κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με μια τουλάχιστον κουταλιά λάδι από τις σαρδέλες.
    Τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα φιλέτα και με μια κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι σχεδόν να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε προσεκτικά να αναμειχθεί με τα ρεβίθια και να πάρει από το λάδι του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την εστία.
  • Σε μικρό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα χοντροκομμένα ψίχουλα ψωμιού και το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε συνέχεια για ένα λεπτό με μια σπάτουλα και προσθέτουμε τη ρίγανη. Αποσύρουμε από την εστία.
  • Μεταφέρουμε τα ρεβίθια και το μπρόκολο σε πιάτο και από πάνω μοιράζουμε ψίχουλα ψωμιού και μισό ή και ολόκληρο αυγό βραστό.
  • Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με ξύσμα και χυμό λεμονιού.

Σημειώσεις

Αν αφαιρέσουμε το αυγό θα έχουμε ένα νηστίσιμο πιάτο. 
Στους πάγκους των αγορών υπάρχουν μεμονομένα μπουκέτα μπρόκολο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά αν θέλουμε. 
Στα ψίχουλα ψωμιού μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα μυρωδικά όπως ρίγανη ή  δεντρολίβανο.
Θα μπορούσαμε να το σερβίρουμε και με τηγανιτό αυγό. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode