Επιστροφή

Ριγανο-ταραμοκεφτέδες

Συστατικά
  

  • 500 γρ πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • μερικά κλαδιά ρίγανης τα φύλλα της
  • 1 κουτ. σούπας ταραμά λευκό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό ή φρυγανιά
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία
 

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τη ρίγανη και κρατάμε τα τρυφερά μέρη της κορφές και φύλλα. Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
  • Σε αλατισμένο νερό βάζουμε τις κομμένες πατάτες και τις βράζουμε. Λίγο πριν μαλακώσουν προσθέτουμε και τη ρίγανη ώστε να πάρουν γεύση και οι πατάτες.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες τις τοποθετούμε σε ένα μπολ ανάδευσης και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να σφίξει.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια τα περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Βγάζουμε πάνω σε χαρτοπετσέτα να στραγγίσουν τα περιττά λάδια.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας κάποιο άλλο φαγητό μας ή τις τρώμε μαζί με μια πράσινη σαλάτα. Εμείς τις σερβίραμε πάνω σε μια "πιτα" για την οποία θα μιλήσουμε προσεχώς.

Σημειώσεις

Αν δεν θέλουμε νηστίσιμες ριγανοκεφτέδες παραλείπουμε τον ταραμά και στη θέση του προσθέτουμε ένα αυγό όπως προτείνει η Όλγα.
Αλάτι δεν πρόσθεσα λόγω του ταραμά, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο.
Θα μπορούσαν να τυλιχτούν μέσα σε τορτίγια συνοδεία ψιλοκομμένου αγγουριού και ντομάτας.