Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τη ρίγανη και κρατάμε τα τρυφερά μέρη της κορφές και φύλλα.
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
Σε αλατισμένο νερό βάζουμε τις κομμένες πατάτες και τις βράζουμε.
Λίγο πριν μαλακώσουν προσθέτουμε και τη ρίγανη ώστε να πάρουν γεύση και οι πατάτες.
Στραγγίζουμε τις πατάτες τις τοποθετούμε σε ένα μπολ ανάδευσης και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να σφίξει.
Πλάθουμε κεφτεδάκια τα περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Βγάζουμε πάνω σε χαρτοπετσέτα να στραγγίσουν τα περιττά λάδια.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας κάποιο άλλο φαγητό μας ή τις τρώμε μαζί με μια πράσινη σαλάτα.
Εμείς τις σερβίραμε πάνω σε μια "πιτα" για την οποία θα μιλήσουμε προσεχώς.