Για την Όλγα σας έχω μιλήσει και άλλες φορές, οι αναρτήσεις της είναι ένας θησαυρός. Μπορεί κανείς στη σελίδα της να βρει λαογραφικά και μυθολογικά θέματα, παραδόσεις και παραμύθια, με μια περιγραφή λεπτομερή και εμπεριστατωμένη συνοδευμένη πάντα από βιβλιογραφία.
Ανάμεσα σε όλα αυτά μερικές φορές “μπλέκει” με το δικό της τρόπο και κάποιες συνταγές με υλικά του τόπου της. Σε μια παλιότερη ανάρτηση της , στην οποία αναφέρεται στη ρίγανη, έχει γράψει με το δικό της πάντα τρόπο τις ριγανοκεφτέδες.
Τις έχω φτιάξει και άλλες φορές σε περιόδους που βρισκόμουν στο χωριό με ρίγανη άγρια, αλλά καμιά φορά δεν έτυχαν καταγραφής.
Σήμερα τις έφτιαξα με ρίγανη από τη γλάστρα μου και σας τις προτείνω όπως εγώ τις έκανα, είναι μια πρόταση νηστίσιμη μιας και πλησιάζουμε στην Μεγάλη εβδομάδα.
Σημειώστε τη σελίδα της Όλγας ” https://firikia.blogspot.gr” και περιηγηθείτε όταν ο χρόνος σας σας το επιτρέπει, θα αισθανθείτε ότι ανοίγετε πολλά βιβλία συγχρόνως και να διαβάζετε.
Ριγανο-ταραμοκεφτέδες
Συστατικά
- 500 γρ πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- μερικά κλαδιά ρίγανης τα φύλλα της
- 1 κουτ. σούπας ταραμά λευκό
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό ή φρυγανιά
- φρεσκοτριμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τη ρίγανη και κρατάμε τα τρυφερά μέρη της κορφές και φύλλα. Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
- Σε αλατισμένο νερό βάζουμε τις κομμένες πατάτες και τις βράζουμε. Λίγο πριν μαλακώσουν προσθέτουμε και τη ρίγανη ώστε να πάρουν γεύση και οι πατάτες.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες τις τοποθετούμε σε ένα μπολ ανάδευσης και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να σφίξει.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια τα περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Βγάζουμε πάνω σε χαρτοπετσέτα να στραγγίσουν τα περιττά λάδια.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας κάποιο άλλο φαγητό μας ή τις τρώμε μαζί με μια πράσινη σαλάτα. Εμείς τις σερβίραμε πάνω σε μια "πιτα" για την οποία θα μιλήσουμε προσεχώς.
Δεν έχω ξαναφάει παρόμοιους κεφτεδες, μπαίνω όμως στη διαδικασία να τους κάνω για το βράδυ γιατι σίγουρα θα είναι πολύ αρωματικοί και νόστιμοι. Θα δοκιμάσω την εκδοχή με το αυγό γιατί στο σπίτι δεν έχω ταραμά!
Περιμένω νέα Αμαλία, φρόντισε να έχεις ένα σφιχτό μείγμα.
Θα ηθελα πολυ να φτιαξω αυτη τη συνταγη,αλλα θα προτιμουσα να τους ψησω στο φουρνο,γινεται,ευχαριστω πολυ.
Καλησπέρα Ειρήνη, και δική μου επιθυμία είναι να τους ψήσω στο φούρνο μιας και αποφεύγω το τηγάνισμα. Προς το παρόν δεν το έχω δοκιμάσει, πιστεύω όμως ότι θα μπορούσαν να ψηθούν αν κρίνω από τους κολοκυθοκεφτέδες που τους ψήνω. Αν το προσπαθήσεις πολύ θα ήθελα να μάθω το αποτέλεσμα.