Επιστροφή

Ροδάκινα πίκλες

1 βάζο

Συστατικά
  

  • 1 κιλό μικρά ροδάκινα
  • 200 ml ξίδι λευκό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 5 γαρύφαλλα
  • 5 μπαχάρια
  • 1 μικρό κομμάτι κανέλας

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα ροδάκινα τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ξίδι μαζί με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Ζεσταίνουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε τα ροδάκινα.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Μεταφέρουμε προσεκτικά τα ροδάκινα σε αποστειρωμένο βάζο.
  • Βράζουμε για 2-3 λεπτά επιπλέον το σιρόπι και το μεταφέρουμε στο βάζο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ξίδι ώστε να καλύπτονται καλά τα ροδάκινα.
  • Τοποθετούμε ένα κερωμένο δίσκο στο καπάκι κι κλείνουμε καλά. Αφήνουμε να σταθεί 1 εβδομάδα πριν το δοκιμάσουμε.
  • Συνοδεύουμε με ένα χοιρομέρι ή κάποιο άλλο ζαμπόν και τυριά.