share

Ροδάκινα πίκλες

από
Πίκλες ροδάκινου

Είδα τη φωτογραφία σε κάποιο βιβλίο μου και μου καρφώθηκε η ιδέα να το φτιάξω.

Η εμπειρία μου με τις πίκλες είναι μόνο με λαχανικά πρώτη φορά ασχολούμαι και με τα φρούτα. Αν δεν πειραματιστείς και δεν δοκιμάσεις το αποτέλεσμα  όμως πως θα μάθεις;;

Γιαυτό και έφτιαξα αυτά τα ροδάκινα για δοκιμή. Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη μιας και όλα τα παρασκευάσματα με ξίδι πρέπει να μείνουν λίγες ημέρες.

Θα επανέλθω.

Και ναι το δοκιμάσαμε μετά 20 μέρες  συνοδεύοντας το με ένα κομμάτι χοιρομέρι. Εξαιρετικός συνδυασμός!!

Ροδάκινα πίκλες

1 βάζο

Συστατικά
  

  • 1 κιλό μικρά ροδάκινα
  • 200 ml ξίδι λευκό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 5 γαρύφαλλα
  • 5 μπαχάρια
  • 1 μικρό κομμάτι κανέλας

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα ροδάκινα τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ξίδι μαζί με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Ζεσταίνουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε τα ροδάκινα.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Μεταφέρουμε προσεκτικά τα ροδάκινα σε αποστειρωμένο βάζο.
  • Βράζουμε για 2-3 λεπτά επιπλέον το σιρόπι και το μεταφέρουμε στο βάζο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ξίδι ώστε να καλύπτονται καλά τα ροδάκινα.
  • Τοποθετούμε ένα κερωμένο δίσκο στο καπάκι κι κλείνουμε καλά. Αφήνουμε να σταθεί 1 εβδομάδα πριν το δοκιμάσουμε.
  • Συνοδεύουμε με ένα χοιρομέρι ή κάποιο άλλο ζαμπόν και τυριά.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Katerina
    • 10 Ιουλίου 2017
    Απάντηση

    Πρωτότυπο! Να μας πεις πως έγιναν! Μάλλον γλυκόξινη γεύση!

      • Ξανθή
      • 10 Ιουλίου 2017
      Απάντηση

      Κατερίνα μόλις γυρίσω Αθήνα θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω. Εδώ έφτιαξα κάτι ανάλογο με φραγκοστάφυλα και περιμένω να ωριμάσει.

    • Marion
    • 11 Ιουλίου 2017
    Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέρον Ξανθή.
    Με τυριά θα είναι εξαιρετικό
    Περιμένουμε ενημέρωση πως έγινε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode