Είδα τη φωτογραφία σε κάποιο βιβλίο μου και μου καρφώθηκε η ιδέα να το φτιάξω.
Η εμπειρία μου με τις πίκλες είναι μόνο με λαχανικά πρώτη φορά ασχολούμαι και με τα φρούτα. Αν δεν πειραματιστείς και δεν δοκιμάσεις το αποτέλεσμα όμως πως θα μάθεις;;
Γιαυτό και έφτιαξα αυτά τα ροδάκινα για δοκιμή. Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη μιας και όλα τα παρασκευάσματα με ξίδι πρέπει να μείνουν λίγες ημέρες.
Θα επανέλθω.
Και ναι το δοκιμάσαμε μετά 20 μέρες συνοδεύοντας το με ένα κομμάτι χοιρομέρι. Εξαιρετικός συνδυασμός!!
Ροδάκινα πίκλες
1 βάζο
Συστατικά
- 1 κιλό μικρά ροδάκινα
- 200 ml ξίδι λευκό
- 250 γρ ζάχαρη
- 5 γαρύφαλλα
- 5 μπαχάρια
- 1 μικρό κομμάτι κανέλας
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα ροδάκινα τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ξίδι μαζί με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Ζεσταίνουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε τα ροδάκινα.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Μεταφέρουμε προσεκτικά τα ροδάκινα σε αποστειρωμένο βάζο.
- Βράζουμε για 2-3 λεπτά επιπλέον το σιρόπι και το μεταφέρουμε στο βάζο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ξίδι ώστε να καλύπτονται καλά τα ροδάκινα.
- Τοποθετούμε ένα κερωμένο δίσκο στο καπάκι κι κλείνουμε καλά. Αφήνουμε να σταθεί 1 εβδομάδα πριν το δοκιμάσουμε.
- Συνοδεύουμε με ένα χοιρομέρι ή κάποιο άλλο ζαμπόν και τυριά.
Πρωτότυπο! Να μας πεις πως έγιναν! Μάλλον γλυκόξινη γεύση!
Κατερίνα μόλις γυρίσω Αθήνα θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω. Εδώ έφτιαξα κάτι ανάλογο με φραγκοστάφυλα και περιμένω να ωριμάσει.
Πολύ ενδιαφέρον Ξανθή.
Με τυριά θα είναι εξαιρετικό
Περιμένουμε ενημέρωση πως έγινε