Επιστροφή
Εκτύπωση
Φωτογραφία συνταγής
Φωτογραφίες οδηγιών
Σημειώσεις
Smaller
Normal
Larger
Σάλτσα με φρέσκα σύκα για ψητά κρέατα
1
άτομο
Συστατικά
1
μικρό κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
2
σκελίδες σκόρδο
λιωμένο
1
κουτ. σούπας
βούτυρο
1
σφηνάκι
κρασί λευκό
1
κουτ. σούπας
βαλσάμικο ξίδι
4
φρέσκα σύκα
κομμένα στα 4
αλάτι - πιπέρι
1/2
κουτ. γλυκού
θυμάρι
ζωμό κοτόπουλου ή νερό
Οδηγίες
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα σύκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το βαλσάμικο, αλάτι πιπέρι, θυμάρι και λίγο ζωμό ή νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από την εστία και σερβίρουμε με το ψητό μας κρέας.
Σημειώσεις
Πολλαπλασιάστε τις ποσότητες για περισσότερα άτομα.