Επιστροφή

Σάλτσα με φρέσκα σύκα για ψητά κρέατα

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας βαλσάμικο ξίδι
  • 4 φρέσκα σύκα κομμένα στα 4
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • ζωμό κοτόπουλου ή νερό

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τα σύκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε το βαλσάμικο, αλάτι πιπέρι, θυμάρι και λίγο ζωμό ή νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε από την εστία και σερβίρουμε με το ψητό μας κρέας.

Σημειώσεις

Πολλαπλασιάστε τις ποσότητες για περισσότερα άτομα.