Πριν λίγες μέρες είχα την τύχη να μου φέρουν αρκετά σύκα.
Τα περισσότερα έγιναν μαρμελάδα, λίγα έφαγα και με τα υπόλοιπα έφτιαξα αυτά τα τυροπιτάκια
Και αυτή τη σάλτσα που γράφω τώρα για να συνοδεύσω το ψητό μου χοιρινό σουβλάκι.
Αν σας αρέσει η προσθήκη φρούτων στα φαγητά δοκιμάστε τη, είναι πολύ εύκολη.
Μπορεί να συνοδεύσει και άλλα ψητά κρέατα όπως κοτόπουλο ή μπριτζόλες.
Σάλτσα με φρέσκα σύκα για ψητά κρέατα
1 άτομο
Συστατικά
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 σφηνάκι κρασί λευκό
- 1 κουτ. σούπας βαλσάμικο ξίδι
- 4 φρέσκα σύκα κομμένα στα 4
- αλάτι - πιπέρι
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- ζωμό κοτόπουλου ή νερό
Οδηγίες
- Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα σύκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το βαλσάμικο, αλάτι πιπέρι, θυμάρι και λίγο ζωμό ή νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από την εστία και σερβίρουμε με το ψητό μας κρέας.
Σημειώσεις
Πολλαπλασιάστε τις ποσότητες για περισσότερα άτομα.