Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το μανεστράκι ανάλογα με το αναγραφόμενο χρόνο στο πακέτο.
Όσο βράζει το μανεστράκι ετοιμάζουμε τα λαχανικά.Κόβουμε με τα χέρια μας σε μέτρια κομμάτια τα φύλλα της ρόκας και το σπανάκι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια ή το σχινόπρασο. Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση.
Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο το χυμό του λεμονιού και το αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά.
Μόλις το μανεστράκι είναι έτοιμο στραγγίζουμε και μεταφέρουμε όπως είναι ζεστό σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ντρέσινγκ και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Μπορείτε να βρείτε ρεβίθια σε κονσέρβα σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ.