Επιστροφή

Σαλάτα με μανεστράκι, ρεβίθια και λαχανικά

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 70 γρ μανεστράκι
  • 200 γρ βρασμένα ρεβίθια βάρος βρασμένων
  • 10-12 ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • τρυφερά φύλλα από σπανάκι
  • φύλλα ρόκας
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ή λίγο σχινόπρασο
  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
 

  • Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το μανεστράκι ανάλογα με το αναγραφόμενο χρόνο στο πακέτο.
  • Όσο βράζει το μανεστράκι ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
    Κόβουμε με τα χέρια μας σε μέτρια κομμάτια τα φύλλα της ρόκας και το σπανάκι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια ή το σχινόπρασο.
    Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση.
  • Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο το χυμό του λεμονιού και το αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά.
  • Μόλις το μανεστράκι είναι έτοιμο στραγγίζουμε και μεταφέρουμε όπως είναι ζεστό σε μια σαλατιέρα.
    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το ντρέσινγκ και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Μπορείτε να βρείτε ρεβίθια σε κονσέρβα σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ.