Λίγο καιρό τώρα έχω στο ντουλάπι μου ένα μανεστράκι, δώρα φίλης, από τις δημιουργίες του αδελφού της με δικές του πρώτες ύλες. Το δοκίμασα σε αυτές εδώ τις συνταγές και σήμερα είπα να το προσθέσω σε αυτή σαλάτα.
Είναι μια σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει κάποιο ψητό κρέας ή ψάρι ή να αποτελέσει ένα γεύμα από μόνη της ή και να μπει σε ένα ταπεράκι για το πρόχειρο γεύμα στο γραφείο.
Είναι πολύ εύκολο να γίνει αν έχουμε έτοιμα βρασμένα ρεβίθια. Όπως έχω πει και άλλες φορές βράζω αρκετά και τα κρατώ σε μπολάκια στην κατάψυξη για κάθε χρήση.
Τα λαχανικά που πρόσθεσα ήταν ότι υπήρχε διαθέσιμο στο σπίτι και μπορούν να τροποποιηθούν.
Δοκιμάστε τη θα έχετε ένα γεύμα μέσα σε μισή ώρα το πολύ.
Σαλάτα με μανεστράκι, ρεβίθια και λαχανικά
2 άτομα
Συστατικά
- 70 γρ μανεστράκι
- 200 γρ βρασμένα ρεβίθια βάρος βρασμένων
- 10-12 ντοματάκια κομμένα στη μέση
- τρυφερά φύλλα από σπανάκι
- φύλλα ρόκας
- 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ή λίγο σχινόπρασο
- 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι το χυμό του
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το μανεστράκι ανάλογα με το αναγραφόμενο χρόνο στο πακέτο.
- Όσο βράζει το μανεστράκι ετοιμάζουμε τα λαχανικά.Κόβουμε με τα χέρια μας σε μέτρια κομμάτια τα φύλλα της ρόκας και το σπανάκι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια ή το σχινόπρασο. Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση.
- Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο το χυμό του λεμονιού και το αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις το μανεστράκι είναι έτοιμο στραγγίζουμε και μεταφέρουμε όπως είναι ζεστό σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ντρέσινγκ και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Μπορείτε να βρείτε ρεβίθια σε κονσέρβα σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ.