Επιστροφή

Σαλάτα με ρόκα, αχλάδι και μπλε τυρί

Συστατικά
  

  • μισό σακουλάκι φύλλα ρόκας
  • 1 αχλάδι
  • 15 γρ μπλε τυρί σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ, σούπας πετιμέζι σύκου ή ροδιού

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε τη ρόκα καλά και αφαιρούμε τυχόν κοτσανάκια. Στραγγίζουμε.
  • Καθαρίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε στη μέση αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και το κόβουμε σε φέτες.
  • Τοποθετούμε τα φύλλα της ρόκας σε βαθύ πιάτο και τοποθετούμε ανάμεσα τους τις φέτες του αχλαδιού. Μοιράζουμε από πάνω σε μικρά κομματάκια το μπλε τυρί.
  • Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  • Έτοιμη να σερβίρουμε.