Πλένουμε τη ρόκα καλά και αφαιρούμε τυχόν κοτσανάκια. Στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε στη μέση αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και το κόβουμε σε φέτες.
Τοποθετούμε τα φύλλα της ρόκας σε βαθύ πιάτο και τοποθετούμε ανάμεσα τους τις φέτες του αχλαδιού. Μοιράζουμε από πάνω σε μικρά κομματάκια το μπλε τυρί.
Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Έτοιμη να σερβίρουμε.