Για πρώτη φορά φέτος βρήκα υπέροχα αχλάδια, ώριμα και με γεύση.
Σκέφτηκα να τα προσθέσω σε σαλάτα, κάτι θυμώνουν ότι είχα κάνει παλιότερα, αλλά με τι άλλο;;
Η πρώτη σκέψη ήταν κάποιο λαχανικό αλλά ποιο;;
Ήταν Σάββατο βράδυ όταν άρχισα να κάνω τις σκέψεις και τις αναζητήσεις.
Πήγα σε δυο μικρά Σούπερ Μάρκετ, από αυτά που έχουν διευρυμένο ωράριο.
Η μόνη λύση ήταν αυτά τα σακουλάκια με έτοιμες σαλάτες αλλά δεν τα προτιμώ.
Ευτυχώς στο ένα υπήρχε ένα σακουλάκι με ρόκα και προτίμησα αυτό.
Σύντομα θα αναζητήσω και κάποια ακόμη επιλογή και θα την επαναλάβω.
Με αυτή συνοδεύσαμε ένα δείπνο μαζί με φίλη και ταίριαξε πολύ με τα υπόλοιπα πιάτα.

Σαλάτα με ρόκα, αχλάδι και μπλε τυρί
Συστατικά
- μισό σακουλάκι φύλλα ρόκας
- 1 αχλάδι
- 15 γρ μπλε τυρί σε μικρά κομμάτια
- 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ, σούπας πετιμέζι σύκου ή ροδιού
Διαδικασία
- Πλένουμε τη ρόκα καλά και αφαιρούμε τυχόν κοτσανάκια. Στραγγίζουμε.
- Καθαρίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε στη μέση αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και το κόβουμε σε φέτες.
- Τοποθετούμε τα φύλλα της ρόκας σε βαθύ πιάτο και τοποθετούμε ανάμεσα τους τις φέτες του αχλαδιού. Μοιράζουμε από πάνω σε μικρά κομματάκια το μπλε τυρί.
- Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Έτοιμη να σερβίρουμε.
Και επειδή υπήρχε και άλλη ρόκα και έπρεπε να καταναλωθεί άμεσα η σαλάτα επαναλήφθηκε προσθέτοντας αυτή τη φορά καρύδια και σπόρους από το πρώτο ρόδι της χρονιάς.

Αντί για το πετιμέζι μπορούμε να βάλουμε ξίδι βαλσαμικό.