share

Σαλάτα με ρόκα, αχλάδι και μπλε τυρί

από
Σαλάτα με ρόκα, αχλάδι και μπλε τυρί

Για πρώτη φορά φέτος βρήκα υπέροχα αχλάδια, ώριμα και με γεύση.

Σκέφτηκα να τα προσθέσω σε σαλάτα, κάτι θυμώνουν ότι είχα κάνει παλιότερα, αλλά με τι άλλο;;

Η πρώτη σκέψη ήταν κάποιο λαχανικό αλλά ποιο;;

Ήταν Σάββατο βράδυ όταν άρχισα να κάνω τις σκέψεις και τις αναζητήσεις.

Πήγα σε δυο μικρά Σούπερ Μάρκετ, από αυτά που έχουν διευρυμένο ωράριο.

Η μόνη λύση ήταν αυτά τα σακουλάκια με έτοιμες σαλάτες αλλά δεν τα προτιμώ.

Ευτυχώς στο ένα υπήρχε ένα σακουλάκι με ρόκα και προτίμησα αυτό.

Σύντομα θα αναζητήσω και κάποια ακόμη επιλογή και θα την επαναλάβω.

Με αυτή συνοδεύσαμε ένα δείπνο μαζί με φίλη και ταίριαξε πολύ με τα υπόλοιπα πιάτα.

Σαλάτα με ρόκα, αχλάδι και μπλε τυρί

Συστατικά
  

  • μισό σακουλάκι φύλλα ρόκας
  • 1 αχλάδι
  • 15 γρ μπλε τυρί σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ, σούπας πετιμέζι σύκου ή ροδιού

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε τη ρόκα καλά και αφαιρούμε τυχόν κοτσανάκια. Στραγγίζουμε.
  • Καθαρίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε στη μέση αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και το κόβουμε σε φέτες.
  • Τοποθετούμε τα φύλλα της ρόκας σε βαθύ πιάτο και τοποθετούμε ανάμεσα τους τις φέτες του αχλαδιού. Μοιράζουμε από πάνω σε μικρά κομματάκια το μπλε τυρί.
  • Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  • Έτοιμη να σερβίρουμε.

Και επειδή υπήρχε και άλλη ρόκα και έπρεπε να καταναλωθεί άμεσα η σαλάτα επαναλήφθηκε προσθέτοντας αυτή τη φορά καρύδια και σπόρους από το πρώτο ρόδι της χρονιάς.

Αντί για το πετιμέζι μπορούμε να βάλουμε ξίδι βαλσαμικό.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode