Επιστροφή

Σαλάτα με φασολάκια και αμύγδαλα

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 100 γρ φασολάκια μπαρμπούνια
  • 10-12 αμύγδαλα ασπρισμένα
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • 1 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε καλά τα φασολάκια, αφαιρούμε τυχόν ίνες περιμετρικά και τα κόβουμε στη μέση κατά το μήκος τους.
  • Βράζουμε στον ατμό για 5 λεπτά, και αμέσως περνάμε από κρύο νερό.
  • Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα, τα ανοίγουμε στη μέση και τα καβουρντίζουμε ελαφρά, σε μικρό τηγανάκι.
  • Βάζουμε τα φασόλια σε σαλατιέρα ή πιάτο. Μοιράζουμε τα αμύγδαλα και τα φύλλα δυόσμου παντού.
  • Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε με αυτή κάποιο ψητό κρέας ή ψάρι ή και να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα με πίτες flat bread και κάποιο τυρί.

Σημειώσεις

Αντί για μπαρμπούνια φασολάκια μπορούμε να βάλουμε αμπελοφάσουλα.