Επιστροφή
Εκτύπωση
Φωτογραφία συνταγής
Φωτογραφίες οδηγιών
Σημειώσεις
Smaller
Normal
Larger
Σαλάτα με φασολάκια και αμύγδαλα
1
άτομο
Συστατικά
100
γρ
φασολάκια μπαρμπούνια
10-12
αμύγδαλα ασπρισμένα
λίγα φύλλα δυόσμου
1
κουτ. σούπας
λευκό ξύδι
2
κουτ. σούπας
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
ξύσμα λεμονιού
Διαδικασία
Πλένουμε καλά τα φασολάκια, αφαιρούμε τυχόν ίνες περιμετρικά και τα κόβουμε στη μέση κατά το μήκος τους.
Βράζουμε στον ατμό για 5 λεπτά, και αμέσως περνάμε από κρύο νερό.
Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα, τα ανοίγουμε στη μέση και τα καβουρντίζουμε ελαφρά, σε μικρό τηγανάκι.
Βάζουμε τα φασόλια σε σαλατιέρα ή πιάτο. Μοιράζουμε τα αμύγδαλα και τα φύλλα δυόσμου παντού.
Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με αυτή κάποιο ψητό κρέας ή ψάρι ή και να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα με πίτες flat bread και κάποιο τυρί.
Σημειώσεις
Αντί για μπαρμπούνια φασολάκια μπορούμε να βάλουμε αμπελοφάσουλα.